Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Kunyah Lecitin elak tercekik?

Masa awal saya kenal Shaklee, saya tak boleh nak telan lecitin. Saya rasa nak tercekik setiap kali lepas makan lecitin. Rasa kelakar pun ada. 

Lecitin untuk kurus
Ihsan dari blog Rahsia Vitamin

Apa yang saya buat sebab tak boleh nak telan lecitin? Saya KUNYAH. Bayangkan kalau kena makan 6 biji sehari bermakna saya akan kunyah 6 biji sehari.

Rasa macam mana? Hmm tak sedap pun. Sedap lagi saya makan kunyah Omega ! Ada juga rasa ikan.

So satu hari orang bercerita tentang seorang leader yang makan vitamin segenggam sekali gus. Waktu tu terfikir semula…kalau dia boleh telan banyak vitamin sekaligus, kenapa saya mengada-ada tak boleh? Tetiba rasa tercabar dalam diri muncul. Sebabnya biasa saya akan tercekik bila telan lecitin.

Saya pun cuba dengan 3 biji dulu.

Wah saya BERJAYA MENELANNYA!!!

Sejak dari itu tak pernah lagi saya kunyah Lecitin. Saya akan kunyah Omega sahaja sebab saya suka bau minyak Ikan Shaklee ini!

Sebenarnya semua tu balik pada diri kita. Cara kita berfikir dan cara kita bertindak.

Kini semua vitamin saya telan. Opps saya tak lah telan segenggam sekaligus sebab saya tahu kita perlu agih-agihkan pada waktu pagi, lepas makan tengahari dan makan malam. Salah satu sebab ialah supaya kepekatan darah tidak naik mendadak dan turun mendadak.

Sehingga hari ini saya suka Lecitin ! Sangat suka bukan sahaja untuk kurus tetapi untuk saya lawas ke tandas. Lagi pun Lecitin bagus untuk kilatkan rambut dan kuku malah ia bagus untuk otak dan daya ingatan tau! Zaman U dulu Lecitin dan B complex vitamin palig laris saya jual!

Lecitin untuk kurangkan Kolestrol? Jom Baca Sini.

Maka bagi anda yang amalkan vitamin, amalkan dengan betul dan mintalah konsultasi dari pengedar anda. Jangan malu atau segan. Semuanya ada penyelesaian !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.

These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *