Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Warkah untuk Rina

Ibu abadikan email untuk auntie Rina ini di dalam blog agar ianya dapat dikongsi untuk mereka diluar sana yang mencari-cari vitamin yang sesuai untuk diambil sebagai pemakanan tambahan.

Salam Rina

Alhamdulillah gembira akak mendengar cerita tentang adik Rina …syukur pada Allah. Mungkin sebab dia masih muda dan happy go lucky, dia dapat recover dari kanser itu.

Mengenai doktor tu, bukan semua doktor sama. Ada yang pentingkan diri terutama dalam private sector..mereka hanya akan sarankan apa yang dalam hospital mereka. Bagi yang dalam goverment pula ada banyak pula cerita lain.

Shaklee dibuat oleh seorang doktor yang bernama Forest C. Shaklee. Beliau pernah disahkan mengidap barah dan sejak dari itu beliau mula membuat penawarnya sendiri. Beliau mengkaji mengapakah Allah menjadikan alam dan pokok2…sejak itu lahirlah vitamin pertama beliau iaitu Vitalized Minerals pada tahun 1915 yang akhirnya lahirlah perkataan VITAMIN. Beliau merawat dirinya dengan vitamin yang dibuatnya sendiri. Beliau akhirnya membuka sebuah klinik dan menjual vitaminnya untuk perawatan pesakit beliau. Oleh kerana beliau mahu menjaga kualiti produk yang dihasilkannya, maka beliau membuka sebuah syarikat iaitu Shaklee Co. Dr Forest C. Shaklee mahu kualiti produknya sentiasa terpelihara maka oleh sebab itu vitamin ini diedarkan melalui pengedar2 yang sah seperti akak dan ramai lagi yang menjadi ahli.

Jualan Langsung atau kata lain MLM-Multi Level Marketing ialah salah satu cara untuk sebuah syarikat menjual produknya tanpa membayar wang pengiklanan kepada media seperti suratkhabar ataupun television. Shaklee menggunakan cara ini untuk menjaga kualiti produknya. Kami diberi bimbingan bagaimana untuk berkongsi produk ini dengan kenalan dan saudara mara. Akak melakukan perkongsian melalui blog agar ilmu itu dapat disebarkan dengan lebih baik.

Seandainya seseorang itu yakin dengan cara kehidupan dan pemakanan hariannya yang seimbang maka pengambilan vitamin mungkin dipandang remeh. Namun bagi mereka yang pernah sakit even myself yang pernah ada cyst dan melalui operation ceaser untuk melahirkan anak2..will really appreciate the supplement. Alhamdulillah.

So, untuk adik Rina, tidak perlu paksaan, serulah dari hati iaitu doa, semoga Allah membuka pintu hatinya untuk menerima vitamin Shaklee dalam hidupnya agar apa yang akan bakal adik Rina makan itu nanti penuh dengan barakah. mudah2an.

Buat Rina, semoga Rina sentiasa sihat dan bahagia bersama suami dan anak tersayang.

Sekian , wasalam.

Salam sayang dari ibu

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *