Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Waktu bila sesuai makan vitamin?

Saya sihat, kenapa nak makan vitamin? Bukan ia untuk orang sakit ke?
Ini antara ayat penyata yang biasa ditemui.


***********************************

Hakikatnya waktu yang paling sesuai amalkan vitamin adalah ketika kita sihat. Mengapa sedemikian? Ini kerana dikala kita sihat, sel juga sihat maka penyerapan vitamin dan galian adalah sangat baik. Berbanding ketika kita sakit.

Sama seperti sebuah pokok buah. Apabila pokok itu sakit maka ia perlu masa untuk kembali sihat. Kos merawat akan menjadi lebih mahal apabila pokok menjadi lebih rosak. 

Namun bagi yang serius menjaga tanaman, segala penyelenggaran dijaga dengan baik agar tiada masalah dikemudian hari.Sama dengan

 badan kita hari ini. Apabila kita sakit, maka sel berusaha untuk melawan penyakit. Namun jika kekurangan vitamin dan zat galian, kuasa melawan itu terbatas. Dikala sakit itu sel perlukan masa untuk menyerap vitamin kecuali dibantu dengan pengambilan air yang sekata dan keseimbangan elektrolit dalam badan.

Maka , jom amalkan cara hidup yang sihat. Sesungguhnya kos mencegah jauh lebih rendah dari kos merawat.

Imbangi keperluan vitamin yang diperlukan dan jangan lupa amalkan supplement antioksida seperti Beta carotene, Vitamin C dan Vitamin E. Ini kerana persekitaran kita hari ini sudah pasti berbeza dengan persekitaran kita 20 tahun dahulu.

Berpegang kepada duit boleh dicari namun kesihatan tak dapat dijual beli…semoga kita semua sihat, bahagia dan selamat dunia akhirat!

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Untuk maklumat lanjut mengenai vitamin / keahlian Shaklee/ pendapatan sampingan  sila berhubung dengan saya melalui

Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
Call/Whatsapp : 012-853-5689

 Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *