Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Tua di usia yang muda ?

Biasa nampak tak buah mangga di pokok kulitnya dah kuning tapi isinya masih muda?

Rumah saya dulu ada sebuah pokok mangga yang nak kata besar sangat tidak la…tapi ia sederhana besar. Memang lebat buahnya setiap kali musim buah dah sampai.

Bila dah besar kalau nak buat jeruk kami akan petik waktu ia muda. Buah ni ada  banyak kategori pada saya…ada yang memang muda… nampak muda tapi isinya tua dan ada juga yang nampak tua tapi isinya muda.

So bila nak petik mak akan bagi tahu…kadang-kadang buah warna kuning itu sebab terlalu terdedah dengan matahari. So kulitnya kuning tetapi ia bukan tanda ia sudah masak cuma kulit luarnya aje kuning.

Bila saya ingat tentang kisah buah mangga ini saya akan teringat tentang kulit kita terutama wanita.

Oleh kerana kita ini punya hormon dan terutama bila sedang menstrual hormon tidak begitu seimbang maka ini akan membuatkan kulit kita memberi impak pada wajah kita.

Set Kulit Shaklee

Kulit yang terlalu kering akan menyebabkan seorang wanita itu kelihatan tua dari usia sebenar. Kulit yang terlalu berminyak juga akan membuatkan wajah nampak tidak sihat kerana mudah kelihatan berkilat.

Pemakaian alat solek dan set pencuci muka yang bersesuaian dengan jenis kulit kita sangat penting.

Namun untuk dapatkan kulit yang sihat, saya sering syorkan pengambilan set kecantikan kulit iaitu Carotomax [ sebagai keperluan vitamin A] , Vitamin C dan Vitamin  E. Namun jika anda mengalami masalah pre menstrual yang teruk saya sarankan anda menambah GLA untuk membantu mencegah kesakitan yang teruk menjelang menstrual.

ACE adalah antioksidan yang sangat terkenal dari dulu lagi. Biasanya kita hanya disarankan dengan Vitamin C sahaja memandangkan ia mudah di dapati dalam diet harian seperti buah-buahan dan sayuran. Namun berapa ramai yang mewajibkan diri mengamalkan makan buat 1-3 potongan setiap hari?

Namun bagi mereka yang benar-benarkan menekankan kecantikan dan keanjalan, 3 vitamin ini menjadi amalan yang berterusan.

Telah menjadi satu pengetahuan umum bahawa Vitamin E adalah vitamin awet muda. Ia berfungsi melambatkan proses penuaan.

Oleh itu pengambilan 3 vitamin ini sangat bagus diamalkan bagi setiap lelaki dan wanita yang ingin mempunyai kulit yang sihat dan cantik.

Vitamin A [ beta carotene] bukan hanya baik untuk mata tetapi hati dan kulit. Ia juga membantu mengurangkan masalah jeragat. Manakala Vitamin E selain untuk kulit ia bagus untuk jantung dan membantu menurunkan trigliceride sejenis lemak jahat dalam tubuh badan kita.

Selain itu pengambilan ESP juga membantu mendapatkan sel kulit yang sihat dan berseri. Kulit atau sel mati yang berwarna hitam yang melekat di wajah adalah disebabkan ia tidak diganti dengan sel baru. Maka disyorkan pengambilan ESP untuk mendapatkan sel baru yang sihat demi menggantikan sel mati tadi.

Jika berminat untuk mendapatkan set ini boleh menghubungi kami di talian di bawah.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui

Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *