Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Tripple Gem

Apa sebenarnya tripple gem? Tripple Gem terdiri daripada Energizing Soy protien(ESP), Meal Shake dan performance drink. Ini adalah antara salah satu pilihan bagi individu atau ibu2 yang mengandung mahupun menyusu yang tidak suka kepada supplement dalam bentuk pil. Ketiga2 ini dalam bentuk serbuk dan boleh dibancuh sekaligus ke dalam ke dalam gelas untuk satu minuman.

ESP seperti yang ibu telah terangkan dalam post2 sebelum ini dan kini telah ramai ibu yang sangat berpuashati setelah mendapatkan satu canister ESP.
Antara testimoni terbaru ialah seorang ibu kembar iaitu Noriz, memberitahu dalam mesejnya …” Sabtu lepas pergi timbang twin. Berat  abang naik 4.2kg kepada 5.5kg . Adik dari 4.1kg kepada 5.4kg.”.

 Memang benar protien membantu dalam pembesaran anak kerana protien membantu penghasilan dan pembentukan sel dalam tubuh kita.

Berbalik kepada Meal shake….ianya adalah multivitamin Shaklee dalam bentuk serbuk selain terdapat sedikit kandungan protien di dalamnya. Ia berperasa vanilla. Anggaran satu canister Meal Shake boleh tahan untuk 1 hingga 1.5 bulan. Jika tablet memang boleh tahan sehingga 4 bulan namun setiap sesuatu punyai kekuatan dan kelemahan. Dalam bentuk tablet memang tahan lama tapi kita kena sanggup telan pil. Bagi yang tak sanggup telan pil maka dalam bentuk serbuk@ cecair pastinya menjadi pilihan dan wang tidak menjadi ukuran.

Manakala performance drink ialah minuman isotonik tanpa karbonat dan ini menjamin perut kita tidak meragam sepanjang hari. Jika seseorang hanya bergantung dengan minuman isotonik bergas pastinya akan mempunyai masalah perut berangin akibat karbonat tadi. Sepanjang bulan puasa, memang ramai yang membuat pesanan untuk membeli Performance drink ini terutama apabila si suami juga turut merasakan kebaikannya. Banyak ibu coretkan pengalaman dan cerita mengenai Performance drink dalam entry yang berkaitan dengannya.

Salam sayang dari ibu

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *