Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Tidak terhenti pada lafaz ” saya beli “

 Vitamin set penyusuan Shaklee menjadi sebutan dan kini hanya search di internet ianya sangat mudah untuk di dapati. Ianya tidak terhad di dalam Malaysia semata-mata namun permintaan dari Singapura dan Brunei juga turut ada kerana hasil testomoni yang sedia ada membuatkan ramai yang teruja untuk mencubanya.

Bagi warga negara Brunei, anda boleh mendapati vitamin ini dari dua sahabat karib saya dan mereka boleh dihubungi melalui laman web sosial facebook dengan panggilan Ummu Aiman Salleh dan Ummu Furqan. Hubungan kami bukan sekadar kawan malah seperti  adik beradik. Maka mereka berdua banyak menolong memudahkan warga Brunei yang ingin mendapatkan Shaklee. Ummu Aiman sendiri telah memberikan banyak testimoni yang saya pernah post kan dalam entry sebelum sebelum ini.

Harga 
Sudah pastinya harga di dalam pasaran Brunei sedikit berbeza dengan pasaran Malaysia. Ini kerana ianya merangkumi kos pengangkutan dan masa yang digunakan oleh dua sahabat karib saya turun ke Miri untuk mendapatkan produk ini. Mereka juga hanya turun ke Miri sekiranya mempunyai permintaan dari kawan-kawan mereka. Kos minyak dan masa antara faktor utama bagi perbezaan harga.

Memesan dari kawan
Tidak kurang juga ada yang membeli Shaklee di Malaysia melalui  mengirim dari kawan-kawan mereka yang turun bershopping di Miri. Namun pada saya secara peribadi, adalah lebih baik kita membeli secara langsung dari pengedar atau wakil pengedar atas beberapa sebab  antaranya

1. mendapat konsultasi yang betul untuk pengambilan setiap vitamin.
2. boleh terus bertanya sekiranya mempunyai sebarang kemusykilan yang berkaitan dengan            produk.
3. mendapat ilmu yang berterusan mengenai kebaikan sesuatu produk.
4. mengetahui lebih lanjut apakah vitamin yang boleh diambil bersama dan mana yang tidak.

Sebab itu bukan semua perkara kita boleh pandang remeh. Mungkin dari segi penjimatan duit sedikit berbeza namun banyak lagi perkara lain yang perlu dipertimbangkan dan perkara itu adalah apa yang saya nyatakan di atas. Sekiranya anda membeli dari Ummu Aiman dan Ummu Furqan, anda akan diberi konsulatasi secara berterusan melalui kumpulan tertutup yang di uruskan oleh mereka. Mereka sendiri akan merujuk saya bagi menyediakan konsultasi yang lebih profesional.

Kini Shaklee sedang membuka cawangan rasminya di Indonesia dan insyaALLAH akan dilancarkan secara rasmi pada hujung tahun ini. Mungkin akan di ikuti negara-negara jiran yang lain termasuk Brunei Darussalam. Bagi warga Indonesia sekiranya anda berminat menjadi wakil Shaklee bersama saya dan ingin dapatkan latihan secara penuh melalui email dan forum tertutup kami, boleh hubungi saya melalui email saya nnorita78[@]yahoo.com.

Boleh email kepada saya di nnorita78[@]yahoo.com atau sms/whatsapp kan kepada saya 012-8535689 untuk konsultasi percuma.

Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *