Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Supplement untuk berpuasaRamai yang bertanya apakah supplement yang sesuai diambil pada bulan puasa. Pada dasarnya semua vitamin yang kita ambil selama ini sangat penting namun pada bulan puasa terdapat cara pengambilan yang perlu disesuaikan dengan keadaan kita berpuasa.

Kebiasaannya bagi mereka yang ingin berpuasa tetapi tidak mahu badan keletihan sehingga memberi kesan ke atas penumpuan kerja di pejabat mahupun di rumah, saya akan menyarankan individu tersebut mengambil segelas minuman….
1.meal shake dicampur performance drink atau
2.ESP dicampur performance drink atau
3.Campuran ESP, meal shake dan performance drink

…. pada waktu sahur dan waktu berbuka. Manakala vitamin seperti multivitamin, vitamin c, vitamin e , beta carotene dan b complex diambil sebelum waktu tidur. InsyaAllah badan akan bertenaga walaupun dalam keadaan berpuasa.

Inilah supplement yang biasanya akan dibawa oleh mereka yang menunaikan umrah mahupun haji. Minuman seperti ESP, performance dan meal shake sangat membantu agar badan tidak mudah dehydrate. Bagi mereka yang telah mencuba set triple gem pada dua bulan lalu juga mengakui minuman ini sangat sedap dan banyak membantu dalam penjagaan kesihatan seharian mereka.

Read more www.anakkuwiraku.com

2 thoughts on “Supplement untuk berpuasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *