Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Siapa perlukan Vivix Shaklee?

Pernah dengar tentang vitamin cecair atau minuman tonik yang namanya Vivix Shaklee?

Saya mula mengambil Vivix Shaklee pada ┬ápertengahan tahun 2010….masa tu excited nak cuba sebab ia baru masuk Malaysia.

Malangnya makan tanpa ilmu.

Saya beli sebab atas niat nak cuba aje. Ditambah kawan-kawan lama saya dalam Shaklee dok advise mencuba sebab kata mereka ia bagus untuk nampak muda. Dengar kata muda, saya tak pikir panjang pun….terus beli.

Masa mula-mula beli, saya makan setiap hari….tengah excited. Cuma satu sudu teh sehari sahaja. Rasa?

Sangat sedap. Berbaloi dengan harganya . Namun saya dapati sesuatu berlaku di luar jangkaan saya…. Nasa kata susu saya tak sedap.

Masa tu Nasa masih menyusu dan umurnya baru 2 tahun 6 bulan. Nasa terus kata tak nak menyusu atas alasan dia dah besar.

Dalam hati memang sayu sebab saya niat nak susukan dia sampai 3 tahun macam abang dia.

2 minggu saya kena bengkak susu sebelum susu betu-betul dah tak keluar. Nasa memang dah taknak menyusu dah.

Stress lain pula yang singgah dalam hidup saya waktu tu.

Dalam pada tu saya teruskan amik Vivix….dan baru lah nak belek betul-betul pada botol dia….ada tertulis arahan terang dan jelas…

Tidak sesuai diambil oleh ibu mengandung atau menyusukan.

Masa tu menyesal pun dah tak guna…sebab Nasa dah taknak menyusu dah. Tapi rasa terkilan sehingga

kini.

Kesan Vivix Shaklee

Bila dah 2 minggu makan, nak kata nampak muda sangat tu tak de lah, kesan ketara ialah lebih bertenaga.

Masa makan Vivix, saya stop vitamin lain sekejap kecuali ESP dan PD sahaja. Saya pun tak haraplah nak

nampak muda macam belasan tahun,

kecuali membekalkan rasa bertenaga.

Syukurnya, kebanyakan kawan yang dah berhenti menyusu badan mereka naik mendadak.

Tapi alhamdulillah berkat amalkan Vivix Shaklee , berat saya kekal macam biasa.

 

Hadiah untuk Mak.

Saya masih makan Vivix sehingga sekarang cuma tak sekerap dulu. Saya makan seminggu sekali sahaja.

Tapi mulai 2012 ingat nak mulakan balik makan setiap hari sebab ada mission yang perlu saya usahakan

awal tahun ini. Bila mission complete saya akan share dalam blog…..

Vivix Shaklee

Namun Vivix Shaklee tidak terhenti di situ, saya mula jadikan ianya supplement bulanan buat mak.

Mak saya pengidap kencing manis dan gulanya adakala sangat tinggi sehingga beri kesan pada penglihatan mak.

Mak pernah duduk dekat sangat depan tv sebab tak nampak sarikata yang tertulis kat tv.

Namun sejak amalkan Vivix mak boleh nampak semula dengan baik dan bacaan gula dalam darah mak lebih terkawal.

Sebulan saya sediakan budget 2 botol untuk mak, sebab mak kata makan satu sudu teh tak beri kesan pada mak.

Kenangkan mak dulu sanggup kerja kilang nak besarkan kami adik beradik dan saya dapat habiskan pengajian di U, saya doa moga pengorbanan saya ini mampu membantu mak sihat dan sejahtera.

Vivix sangat sesuai untuk mak kerana ia berbentuk cecair jadi tak banyak yang mak nak kena makan selain ubat kencing manis yang doktor prescribe.

 

 

Siapa yang perlukan Vivix Shaklee sebenarnya?

Terus terang saya katakan, bagi yang berumur 30 tahun ke atas sangat disarankan sebab bagi yang masih muda, kesan pengambilannya tidak ketara langsung.

Namun nampak pada wajah si pengamal itu muda dan bertenaga.

Malah ada yang merasakan pengambilan Vivix tak beri kesan pada kesihatan. Namun jika konsisten makan berbulan-bulan, kawal pengambilan gula dan karbo insyaallah ada juga hasilnya.

Bagi mereka yang mempunyai masalah kesihatan yang kritikal memang disarankan amik Vivix Shaklee kerana ia bantu membetulkan DNA kita.

Perubahan pada wajah , penuaan atau penyakit yang ada adalah disebabkan perubahan yang terjadi pada DNA kita.

Pengambilan Vivix memerlukan kita consume banyak air atau jika tidak badan akan merasa panas dan mudah demam.

Jika anda ingin consume Vivix, pastikan anda minum banyak air dan dapatkan jadual makan dari pengedar.

Jangan terus beli tanpa ilmu, walaupun ianya dalam kumpulan supplement dan bukan drugs namun kita tetap perlu ilmu sebelum amalkannya supaya nampak kesan seperti yang kita harapkan.

Artikel lain : COD Vivix Shaklee

Boleh email kepada saya di nnorita78[@]yahoo.com atau sms kan kepada saya 012-8535689 untuk konsultasi percuma apabila membuat belian dari blog ini.

Salam sayang dari Ibu Addinnasa

26 thoughts on “Siapa perlukan Vivix Shaklee?

  1. Saya try ambik vivix pertama kali sebab banyak kutil keluar kat muka dan leher, lepas amalkan vivix 2 botol lebih kurang, semua kutil kat leher hilang, amazing rasa masa tu, sebb tak perlu buat lazer buang.

    Lepas pada tu, saya amalkan sampai sekarang.

  2. Setuju. Nak dapatkan kesan yang terbaik daripada mana-mana supplemen pun, kena ada ilmu. Boleh tanya pengedar masing-masing untuk cara makan yang terbaik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *