Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Phytocol-ST Shaklee – Bantu atasi sembelit sepanjang puasa.

Ramai orang yang mengalami masalah sembelit sepanjang berpuasa. Ini kerana kebiasaanya dalam menu berbuka sangat kurang mereka memilih buah atau sayuran dalam juadah utama berbuka.

Phytocol-ST Shaklee

Alhamdulillah tahun ini kami berpeluang ke pasar ramadhan di Rawang dan rata-rata penjual menjual menu lauk pauk, dan banyak makanan yang kaya dengan kolestrol terutama rendang, pulut dan makanan bakar seperti ayam dan ikan.

Manusia berpusu-pusu membeli makanan berbuka. Memang benar jika ikut nafsu semuanya hendak dimakan. Tapi sayangnya bila dah mula makan hanya 1-2 makanan sahaja yang menjadi rezeki kita. Adakala kerana lapar kita lupa nak seimbangkan pengambilan air dengan makanan dan akhirnya mengadu sembelit yang teruk sepanjang berpuasa.

TESTIMONI PHYTOCOL-ST SHAKLEE

Saya nak share kan pengalaman puasa saya tahun ini yang sangat best ! Kami menjadikan amalan sebelum berbuka ataupun bersahur kami amalkan pengambilan Phytocol-ST Shaklee dan alhamdulillah sepanjang berpuasa satu keunikan yang dapat saya lalui ialah tiada sembelit sepanjang berpuasa!

Mengapa ia berlaku? Ini kerana rantaian kimia Phytocol-ST Shaklee yang hampir menyerupai rantaian kimia Kolestrol telah mengambil tempat di dalam tubuh maka kolestrol dari makanan tidak diserap oleh tubuh seterusnya dibuang semasa proses pembuangan dan ini menjadikan proses pembuangan sangat lancar. Mungkin kerana inilah ramai yang mengakui proses pembuangan mereka sedikit berminyak.

Alhamdulillah tiada cirit birit tetapi pembuangan lebih lancar dan dapat rasa perut kita sangat selesa sepanjang berpuasa. Sejak ia dilancarkan kami suami isteri mengamalkan dengan konsisten.

Apa sebenarnya Phytocol-ST Shaklee?
Apa yang saya faham melalui sesi sharing by Pakar Nutrisi Shaklee, Fitosterol dapat menurunkan kadar kolesterol secara total dan LDL . Hal ini disebabkan kerana struktur Fitosterol hampir sama dengan struktur kolesterol , fitosterol mempunyai beberapa perbezaan pada kedudukan rantaian kimianya . Kadar Fitosterol pada rangkaian tubuh biasanya sangat rendah kerana Fitosterol tidak mudah dicerna dan diekskresi lebih cepat oleh hati , berbanding dengan kolesterol . Metabolisme Fitosterol pada hati juga menghasilkan asid hempedu dengan lebih rendah daripada kolestrol. Kajian juga mendapati Fitosterol juga telah terbukti dapat menghalang perkembangan kanser usus besar dan memberikan kesan terapi lain termasuk anti tumor .

Selain membantu mengurangkan kadar kolestrol secara semulajadi ia membantu kita berpuasa dengan lebih sihat dan selesa.

Apa kata dapatkan satu botol untuk tubuh yang sihat ?

SERIUS ANDA RUGI JIKA TIDAK MENCUBANYA!

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *