Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Ostematrix membantu anak-anak mudah bangun sahur?

Alhamdulillah walaupun Nasa dan Addin masih anak-anak ….dan masih nerlatih puasa, pengambilan ostematrix 2-3 biji seorang sangat membantu mereka kekal bertenaga sepanjang puasa.

Saya lebih tekankan pengambilan beberapa supplement ini sepanjang bulan puasa antaranya
1. Tripple gems iaitu ESP, Performance drink dan Meal shake.
2. Ostematrix
3. Nutriferon 
Vitamin lain mereka ambil sekali sekala sahaja supaya badan mereka tidak terlalu panas ditambah cuaca Miri yang sangat panas sekarang.
Ada yang bertanya boleh ke kanak-kanak amalkan ostematrix?
Saya mula beri mereka Addin pada usia dia dah 10 tahun tetapi Nasa semenjak dia ke sekolah tahun 1 saya dah mula beri sekali sekala.
Apa yang saya nampak dengan jelas pengambilan ostematrix membantu mereka lebih tenang dan secara tak langsung kulit mereka lebih relax.
Jika sebelum ini kulit mereka sangat kering ditambah mereka ada masalah eczema akan menampakkan kulit mereka seperti melepuh.
Kini ia dah semakin berkurangan dan terkawal dengan pengambilan ostematrix khususnya. Syukur alhamdulillah.
Semasa Nasa tahun satu saya cuma berikan dia 1 biji ostematrix sekali sekala. Tetapi bila dah nak masuk 8 tahun saya mula memberikannya 2 biji sebelum tidur agar mereka dapat rehat yang mencukupi dan kulit mereka juga lebih baik dari sebelum ini.
Saya dapati dalam pembacaan sebelum ini kalsium memainkan peranan yang sangat penting dalam sistem imunisasi tubuh walaupun peratus kalsium adalah lebih banyak diperlukan oleh tulang kita.
Selama ini kita menganggap bahaw kalsium hanya penting untuk tulang dan gigi tetapi tanpa kita sedar kekurangan kalsium dalam darah yang sebenarnya punca mengapa tulang dan gigi mudah rapuh kerana darah terpaksa mengambil sumber kalsium dari tulang dan gigi kita apabila kita tak mengambilnya dalam menu harian kita.
Bila cerita menu, bukan semua orang akan minum 2-4 gelas susu sehari, makan keju, bahan tenusu dalam diet harian maka sebab itu pengambilan ostematrix sebagai pengganti adalah sangat perlu.
Jika anda punya masalah susah tidur, susah bangun tidur, radang kulit, tekanan darah tinggi atau terlalu rendah, mudah sakit belakang dan mudah demam cuba amalkan ostematrix Shaklee. Ia adalah supplement kalsium yang lengkap dengan vitamin D. Paling best ia juga vitamin yang melancarkan sistem pembuangan. 
Nak cuba?
Boleh dapatkan dari kami. Penghantaran seluruh Malaysia. 
Boleh email : nnorita78@yahoo.com
No telefon : 0128535689

.

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *