Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Multivitamin : satu keperluan atau pembaziran?

Kenapa anda makan supplement ? Jawapannya anda sahaja yang tahu. Paling pasti bukan kerana nak sakit tetapi nak jaga kesihatan diri.

Vitalea di Miri


Artikel dalam sinarharian membuka mata banyak pihak.Semua pihak ada pendapat masing-masing. Pastinya bergantung pada niat mereka (baik atau buruk niat itu) keluarkan pendapat.

Sebagai individu atau  pengguna, kita dikurniakan akal utk menilai sendiri berpandukan kepada segala maklumat yang ada. Maklumat pulak banyak. Amati, nilai & timbangkan. Akhir sekali setiap pertimbangan akan diperkuatkan dgn “kata hati” kita.

Tubuh kita hak kita. Kalau kita menyalahkan orang lain atas apa yg kita ambil, sahlah kita ini orang yg malang kerana tidak berkemampuan membuat pilihan sendiri.

Ada yg berpendirian perlu ambil suplemen. Ada yg fikir tidak. Jangan ingat bila kita ambil suplemen, mereka yg tidak ambil supplemen sebagai golongan yg salah. Begitu juga sebaliknya.

“Decision-tree” – 2 kumpulan:
Nak ambil suplemen (50%), Tak perlu suplemen (50%). Yg tidak ambil suplemen tak perlu pikir suplemen mana nak dibeli, case close. Yg nak ambil suplemen pulak bagaimana? Jangan ambil sebarang.

 Salam sayang dari N2 @ Abah Addinnasa

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *