Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Herb Lax untuk siapa?

Buasir sesuatu yang menyakitkan dan ia berpunca dari banyak faktor antaranya kekurangan air dan serat.

Ramai yang membuat andaian bahawa herb lax adalah supplement untuk mereka yang ada masalah pembuangan.

Namun ramai yang tidak mengetahui bahawa herb lax sebenarnya adalah sebagai makanan tambahan yang membantu membersihkan usus. Perlu ke supplement ini?
Ada sesetengah pendapat malah dari golongan doktor sendiri mengesyorkan pengambilan herb lax sebelum memulakan mana-mana program kesihatan Shaklee terutama yang melibatkan program pengurusan berat badan, program menjaga kesihatan jantung, antioksidan dan banyak lagi.

Ini kerana herb lax berfungsi membantu pembersihan usus dengan lebih efisien. Apabila masalah pembuangan dapat dilakukan dengan lancar…. penyerapan vitamin juga akan lebih lancar.

Kami sendiri mengamalkan pengambilan herb lax pada hujung minggu sahaja. Ditambah ia bagus untuk membersihkan usus selepas seminggu mengamalkan bermacam makanan. Memang dapat rasa perut kempis dan merasakan badan lebih ringan selepas mengamalkan herb lax.

Ia bukanlah julap yang boleh menyebabkan cirit birit…namun apabila mengamalkannya, pastikan minum air sekurang2nya satu liter sebelum tidur. Tanda kurang air selepas pengambilan herb lax akan mendapati pembuangan tidak lancar dan menjadi kerap serta perut seolah2 meragam.

Jika anda serius nak dapatkan penyerapan vitamin secara optimum, boleh amalkan herb lax secara mingguan sekurang-kurangnya.  Nak amalkan harian boleh memadai 2-3 biji sebelum tidur dengan air yang mencukupi.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 Call/Whatsapp : 012-853-5689

 Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *