Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Anda guna make up setiap hari? Jangan lupa ini….

Pemakaian kosmetik di wajah pastinya untuk mendapatkan penampilan yang elok dan menarik.
Penampilan diri memberi kesan kepada pembawaan diri kita.

Jika wajah berminyak atau terlalu kering akan cepat menampakkan kita tua dari usia sebenar. Pengambilan air kosong 3 liter sangat membantu dalam situasi ini.

Bagaimanapun tidak dinafikan pemakaian alat solek seperti bedak muka, pewarna bibir dan pipi juga membantu menutupi masalah kulit yang ketara seperti berlopak, tompok jerawat yang berbekas dan jarawat sendiri.

Namun tahukah kita pemakaian foundation dan bedak muka jika tidak dibasuh dengan bersih akan menyebabkan kulit wajah kita menjadi semakin tidak sihat?

Saya dulu pun mengganggap dengan pakai pencuci biasa kulit muka dah bersih dari foundation dan bedak yang dipakai. Selepas seorang kawan menasihatkan untuk memakai make up remover baru saya tahu betapa pentingnya cuci muka dengan benda yang perlu dan penting.

So saya memilih untuk memakai Nutriwhite Make Up Remover!

Kelebihannya ialah ia tidak melekit atau berminyak seperti ada sesetengah brand di dalam pasaran.

Ada beza ke kalau pakai dengan tak pakai?

Melalui eksperimen saya sendiri la ye…. Bila seharian pakai bedak compact sebenarnya boleh menampakkan kulit kita jadi berminyak dan paling tak best kita nampak liang wajah kita kelihatan seperti tersumbat dan ada biji2 halus pada kulit muka.

Nak lebih jelas cuba pakai peel of mask. Saya pakai sekali sekala ( seminggu sekali paling rajin) dan bila saya tak pakai make up remover memang jelas kat atas kepingan masker yang kering itu beberapa sel mati yang melekat pada liang kulit wajah disebabkan proses pencucian wajah yang tidak teliti.

Namun bila saya biasakan diri memakai make up remover sebelum pencuci biasa, kulit nampak lebih bersih dan kurang kelihatan liang yang tersumbat.

Bila nak pakai make up remover ini?

Bila anda mahu mencuci muka dengan muka yang bermekap, picit dari tube lebih kurang 2-3 cm dan sapu ke seluruh wajah. Bersihkan dengan membilas  dengan air seterusnya barulah menggunakan Nutriwhite cleanser @ Gentle Deep Foaming Cleanser.

Kalau anda nak cuba Nutriwhite Make Up Remover boleh hubungi kami untuk dapatkan stok ini!

Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. 


COD Shaklee Miri Sarawak. 
 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui 
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com 
Gmail : addinnasa[@]gmail.com 
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛ 
 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa
Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *