Ada masalah susah bangun tidur?

Ramai yang sering mengadu keletihan bila seharian penuh dengan aktiviti. Ditambah bila kita kurang tidur ini akan menjadikan kita kurang produktif.

Bukan itu sahaja tetapi jika perkara ini berlarutan banyak kesan lain yang akan datang berangkai….perasan tak bila kita KURANG MINUM AIR, ditambah kita sibuk , kerja banyak ditambah tak cukup tidur….dan jika ia berlarutan mudah untuk kita rasa

Badan berat atau mudah rasa malas
Moody
Tidak produktif
Mudah marah
Sensitif tak tentu hala dan
Mudah putus asa

Namun melalui pembacaan saya dalam beberapa buku kerohanian, perkara ini jarang berlaku pada mereka yang tetap menjaga solat 5 waktu dan solat sunat yang sering disarankan untuk kita lakukan seperti solat sunat Dhuha dan solat sunat Tahajud.

Walau bagaimanapun untuk perspektif keperluan tubuh badan, supplement sangat penting untuk mengisi kekosongan nutrien yang diperlukan oleh badan.
Ramai yang dah merasai perbezaan yang ketara antara kehidupan dengan supplement dan tanpa supplement.

Antara supplement yang saya sendiri amalkan untuk mudah bangun tidur yang memang saya dapat rasakan perbezaannya terutama bila kurang tidur ialah ostematrix dan Omega Guard. Dua ni sangat membantu untuk badan alert bila masa kita dah set kan masa untuk bangun.


Kenapa Ostematrix Shaklee?
Ostematrix Shaklee mengandungi keperluan kalsium dan magnesium yang mencukupi untuk badan manusia. Ditambah dengan vitamin D yang mencukupi sangat membantu penyerapan vitamin ini secara menyeluruh.
Pengambilan biasa yang kami amalkan ialah 4 biji sebelum tidur untuk dapatkan rehat yang mencukupi. Mungkin kerana itu biasa saya lihat ada orang yang amalkan pengambilan segelas susu suam sebelum tidur. Kita biasa tahu kalsium untuk tulang tapi kalsium tanpa magnesium tidak akan dapat kesan yang sempurna kerana magnesium sangat perlu untuk saraf. Pengambilan ostematrix juga sangat membantu kestabilan tekanan dalam darah.

Kenapa Omega Guard Shaklee?
Omega Guard Shaklee mengandungi DHA dan EPA yang kita tahu bagus untuk otak. Saya sedar sesuatu selepas konsisten amalkan Omega 2 kali sehari , saya lebih fokus , saya mudah bangun pada waktu yang saya dah set untuk bangun. Ini saya lalui sendiri semasa di Long Beach Los Angeles. Saya tidur jam 1.30 pagi dan saya set untuk bangun jam 4.30 pagi dan sebelum tidur saya amalkan pengambilan vitamin termasuk 3 biji Omega, alhamdulillah saya dapat bangun sebaik sahaja alarm jam hp saya berbunyi.
Apa yang saya belajar dari Celine Nutritionist Shaklee, bila badan kita penat, saraf akan bengkak dan ini membuatkan pengaliran darah tidak lancar dan ini sebabnya kita lagi mudah rasa letih. Tetapi Omega ini berfungsi sebagai anti inflammation maka ia akan mengurangkan  bengkak pada saraf dan pengaliran darah akan lancar seterusnya membuatkan badan kita ringan maka dengan ini kita akan mudah bangun dari tidur.

Saya akan cuba banyakkan bahan bacaan tentang fungsi omega dan kesannya pada otak dan insyaAllah saya akan cuba share kan setiap ujian yang saya jalankan ke atas diri saya.

Bagi anda yang ada alami insomia atau masalah susah bangun tidur, boleh hubungi kami untuk membuat pesanan untuk 2 jenis vitamin ini dan rasakan perbezaannya seterusnya menjadi sebahagian dari kami #shakleeeffect.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri Sarawak. 

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui 
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com 
Gmail : addinnasa[@]gmail.com 

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *