Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Uniknya Garlic Shaklee

Selepas amalkan garlic Shaklee, kami boleh makan seafood seperti orang lain ! Inilah yang diakui oleh adik saya juga yang sebelum ini alah dengan udang dan sotong.

Garlic Shaklee

Ramai yang tertanya-tanya apakah sebenarnya fungsi Garlic ini?

Sebenarnya apa yang saya fahami melalui bacaan saya dari dulu dan kini ialah ia adalah sebahagian dari supplement yang membantu meningkatkan imun sistem. Bawang putih sendiri dikatakan dikenali sebagai salah satu makanan yang kaya dengan antioksidan.

Mengapa saya, suami dan kaluarga amat menyukai Garlic Complex? Ini kerana ia membantu mencairkan darah dan kolestrol terutamanya.

Pada hemat saya, makanan kita yang kaya dengan protien, kolestrol akan membuatkan kepekatan darah semakin meningkat terutama apabila menu kita adalah sama sepanjang minggu. Darah yang pekat itu kemudiannya akan membentuk lapisan lemak dan semakin menebal sehingga menjadikannya plak dalam salur darah. Maka apabila tiada usaha untuk mencairkan, ini boleh menyebabkan kita mendapat penyakit yang tidak diingini seperti sakit jantung [ akibat kolestrol] malah kepekatan darah juga menyebabkan kita mudah mendapat penyakit yang lain tanpa kita sedari.

Garlic memainkan peranan yang sangat penting. Ia membantu mencairkan darah walau bagaimanapun ia hanya boleh diambil dengan makanan yang berat. Lebih mudah ialah dimakan selepas heavy meal seperti lunch dan dinner. Pengambilan air juga sangat penting bersama pengambilan apa jua supplement supaya membantu penyerapan vitamin dengan lebih baik dan membantu melancarkan sistem tubuh badan kita.

Pada pendapat peribadi saya, Garlic sangat membantu dalam mencegah sebarang ketumbuhan kerana fungsinya mencairkan darah. Oleh kerana itulah ia tak sesuai untuk ibu yang mengandung dikhuatiri mengalami komplikasi atau keguguran.

Bagi kalian yang mengalami senggugut yang teruk, ada masalah kolestrol yang tinggi, kepekatan darah yang tinggi, bagus amalkan garlic… ia sebagai rawatan alternatif selain bergantung pada ubat doktor.

Ditambah musim perayaan ini, kita banyak makan rendang, kuah kacang dan makanan yang kaya dengan lemak. Pengambilan Garlic sangat membantu mencegah kenaikan paras kolestrol dalam tubuh kita.

Cairkan darah

Kepentingan utama bawang putih : 

✯ Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak
✯ Menormalkan keseimbangan lipoprotein
✯ Menurunkan tekanan darah
✯ Mempunyai anti-darah beku dan anti-ativiti radang
✯ Berfungsi sebagai anti-oksidan
✯ Bersifat antibiotik dan antibakteria semulajadi
✯ Bantu rawat jangkitan kulit seperti penyakit kaki makan air
✯ Bantu rawat asthma

Jika berminat untuk dapatkannya sila call/ whatsapp kami di no dibawah.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
 Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 Call/Whatsapp : 012-853-5689

 Salam sayang dari N @ Ibu Addinnasa

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *