Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Tripple Gem bagus semasa berpuasa?

Ramai yang bertanya tentang tripple gem. Bagi yang baru membaca blog ini, biar ibu maklumkan bahawa tripple gem terdiri daripada Energizing Soy Protien ( singkatannya ESP), Meal Shake (singkatannya MS)dan Performance Drink (singkatannya PD).

Apakah kebaikan Tripple Gem?

Ianya didatangkan dalam bentuk serbuk. Performance drink digalakkan disimpan di dalam fridge supaya ia tidak mudah keras.
Tripple gem boleh diambil dan sangat disarankan kepada mereka yang tidak suka pengambilan vitamin dalam bentuk pil atau kapsul.Tiada masalah jika seorang pengguna tegar supplement hendak menukar cara pengambilan supplement  kepada bentuk serbuk@ cecair yang lebih mudah untuk ditelan.

Kelebihan tripple gem ialah mudah telan dan lebih mudah diserap oleh badan kerana sifatnya yang bersifat cecair selepas dibancuh dengan air. Ia dapat membantu menambahkan keperluan air yang diperlukan oleh tubuh manusia.

Bagaimana sukatan pengambilan Tripple Gem dan berapa lama ia boleh bertahan?

Ibu mengesyorkan pengambilan satu sudu besar setiap ESP dan satu sudu besar Performance drink serta 1/4 cawan Meal Shake dibancuh sekali bersama 250-300ml air masak biasa atau jus oren untuk pagi dan sekali malam jika menyusu anak.
Jika suami nak join minum pun boleh, memadailah sekali sehari kerana keperluan ibu mengandung terhadap vitamin lebih tinggi dari tubuh manusia yang tidak menyusu.
Jika ketiga2 supplement ini dikongsi untuk seisi keluarga mungkin ia bertahan untuk sebulan hingga sebulan setengah sahaja…maklumlah dalam bentuk serbuk kepada cecair, adakala sukatannya akan berubah mengikut citarasa kita. Namun jika ianya hanya di consume oleh seorang sahaja, ia boleh bertahan sehingga 2 bulan.

Salam sayang dari ibu

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *