Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Tips membeli set penyusuan yang sesuai dengan anda.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Saya dapati ramai ibu yang kini prihatin dengan penyusuan susuibu. Hakikatnya penyusuan susuibu bukanlah berkisar tentang stok susuibu beku semata-mata, tetapi kepada kesinambungan usaha ibu untuk kekal sihat dan mampu menghasilkan terus susuibu serta menjadi seorang isteri yang baik kepada seorang suami.

Pada saya, tidaklah hebat mana seorang ibu itu jika ia mampu hasilkan banyak stok susuibu sehingga penuh deep freezer namun disebalik itu, si ibu itu mempunyai masalah dalaman iaitu tidak dapat menjalankan tanggungjawab yang sepatutnya sebagai seorang isteri atas alasan kedinginan, kulit wajah yang kusam, bentuk badan yang hilang keanjalan serta kesihatan yang tidak seimbang.

Maka pengambilan vitamin sebenarnya bukanlah untuk banyakkan susuibu. Walaupun vitamin telah diyakini ramai ibu membantu penghasilan susuibu dengan cepat namun sebelum anda membeli, pastikan anda tahu set mana yang sesuai dengan anda dan budget anda. Jangan terikut2 dengan orang lain kerana hanya kita yang tahu kekuatan dan kemampuan kita.

1. Set B : Mengandungi Multivitamin dengan dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, dan Alfalfa

Tips membeli : Sesuai untuk ibu yang TIDAK  mempunyai masalah penyusuan dan bagi bayi yang mempunyai masalah eczema,  set ini dapat membantu namun si ibu perlu banyak minum air masak.
Kurang sesuai untuk ibu-ibu yang baru melahirkan / berpantang kerana tidak sesuai untuk bayi yang mengalami jaundice dan ada sesetengah bayi mengalami sedikit cirit dengan alfalfa.
Set ini hanya sesuai untuk mereka yang mahu memastikan nutrisi susuibu terjaga dengan baik.

2. Set Eu Four Pack : Mengandungi Multivitamin dengan dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, dan Kalsium.

Tips membeli : Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemeruduman susu ketika haid (PMS). Ia juga sesuai untuk ibu yang bekerja dan sering merasa keletihan melampau, mood yang cepat berubah dan mereka yang ada masalah tekanan.
Tidak kurang juga set ini sesuai untuk ibu yang sering sakit belakang dan masalah kerapuhan gigi.3. Set E : Mengandungi  Multivitamin lengkap dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, Kalsium dan Alfalfa 

Tips membeli : Set ini memberi kesan yang lebih yang tidak kurang bagusnya kerana kandungan Alfalfa yang mempunyai khasiat protien di dalamnya. Namun jika pengambilan alfalfa membuatkan baby cirit, sila pastikan anda dapatkan nasihat dari pengedar anda.


4. Set 3M : Mengandungi Multivitamin lengkap dengan zat besi, Vitamin B, Vitamin C, Kalsium, Alfalfa dan ESP. 

Tips membeli : Sangat dicadangkan untuk ibu yang mengalami masalah penyusuan.Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari… maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali. 
Set ini juga  sesuai untuk ibu yang mempunyai stok yang sedikit, atau yang tidak mempunyai stok susu yang banyak Bagi ibu-ibu yang baru mula nak menyimpan stok ini adalah pilihan yang tepat. 
Set yang paling sesuai untuk ibu yang ingin relaktasi / induce relactation -contohnya ibu telah berhentikan menyusui anak, jika mengamalkan set ini, bersedia untuk pam dengan kerap bagi stimulasi susu, bersama2 tips yang saya bagi, insyaAllah penyusuan boleh dimulakan semula dengan syarat ibu kuat berusaha. 
Saya juga syorkan ibu2 yang mempunyai bayi kembar mendapatkan set ini kerana ia sangat membantu anda sihat, mampu mengawal tekanan dan badan juga mampu menghasilkan susuibu dengan cepat provided anda kerap mengepam dan memenuhi 3 syarat penyusuan.
 

Perjalanan penyusuan dua tahun ini menuntut ibu menyusu secara kerap atau pam secara konsisten dan melengkapkan tubuhnya dengan zat dan nutrisi yang boleh diperolehi melalui pemakanan yang sihat. Namun berapa ramai ibu-ibu hari ni yang betul-betul menjaga pemakanan yang berkhasiat? Apa yang ibu makan, itulah yang disalurkan kepada anak melalui susu ibu. Supplement sangat membantu mengisi ruang kosong dalam tubuh ibu terutama bagi yang mempunyai kekangan untuk amalkan pemakanan mengikut piramid makanan yang disarankan.

Buat renungan bersama….


” Syarikat susu formula saling berlumba untuk menghasilkan susu yang kaya dengan pelbagai formula namun sedarkah kita ianya tidak mampu untuk menandingi susuibu, anugerah terbaik buat si manja? Tidakkah kita juga mahu berikan yang terbaik buat si manja kita?”. 

Sila hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, dan dapatkan tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian  dari saya sebagai Shaklee independent distributor anda.

Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
 Gmail : addinnasa[@]gmail.com
Call/Whatsapp : 012-853-5689

Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *