Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Testimoni untuk yang ingin tahu…

Ibu ingin berkongsi cerita tentang performance drink kerana ramai yang email kepada ibu bertanya lebih detail. Kebanyakan mereka yang menggemari minuman ini adalah mereka yang aktif dalam sukan@ atlet, pesakit kanser, orang yang menunaikan umrah dan haji, ibu yang menyusukan anak, mereka yang berpuasa serta mereka yang sakit demam, cirit birit dan mereka yang terdedah dengan kerja luar atau panas terik.

Emak ibu sendiri pada mulanya tidak percaya dengan performance drink bagus untuk mereka yang ke umrah. Ibu belikan sebagai tanda hadiah sebelum emak bertolak ke umrah selama 14 hari perjalanan.Bila pulang dari umrah emak ibu seronok bercerita bagaimana sedapnya performance drink itu serta memang benar tidak rasa keletihan walau panas terik tetapi jemaah lain mengeluh keletihan.Seronoknya ibu dengar testimoni dari emak ibu sendiri.

Mengapa ibu kata ia bagus untuk mereka yang menyusu anak? Bila berpuasa hakikatnya badan kita akan kurang minum berbanding hari biasa.Maka untuk tidak menjejaskan pengeluaran susu, performance sangat digalakkan. Sejak tahun lepas lagi ramai ibu yang menyusu anak membuat pesanan melalui ibu bagi menghadapi bulan puasa. Ianya bukanlah milk booster tetapi ia bantu badan ibu yang menyusu anak agar tidak dehydrate dalam keadaan ibu itu berpuasa.

Bagi mereka yang mudah merasa letih pulang dari kerja dan punya habit tidak suka telan vitamin maka performance drink la yang paling sesuai untuk golongan ini agar kekal bertenaga selepas seharian bekerja. Bagi sesiapa dah mencuba sangat dialukan bagi komen…nanti ibu bagi reward extra marks….hehehe. Gurau jek, marah nanti tuan hakim. Bersambung nanti kerana hari nak hujan….

Read more www.anakkuwiraku.com

7 thoughts on “Testimoni untuk yang ingin tahu…

 1. MiszMama

  Ada rezeki cubalah… memang rasa sedap badan bila berpuasa.

  ummuabdullahsyaakir
  Jika ada makanan raya seperti serunding atau apa jua yang akan dikirim oleh keluarga dari malaysia boleh kirim performance ni sekali.

 2. a'kum ibu addin dan nasa

  performance drink ni memang best lah
  banyak membantu saya menyusukan anak
  (walau pun hajat sebenarnya nak bagi suami hehehe..)
  bila minum, kurang rasa haus dan dahaga
  badan pun rasa bertenaga
  rasanya pun sedap

 3. assalamualaikum ibu addin dan nasa

  terma kasih atas kiriman vitamin tempoh hari
  saya akui memang performance drink ni banyak membantu dalam menyusukan anak
  masa belum minum , kerap rasa haus dan dahaga
  tapi bila ambil performance drink ni, kurang rasa haus
  badan pun rasa lebih bertenaga
  rasanya pun sedap
  😀

 4. i love it too sis. saya mmg dah gune sejak puasa tahun lepas lagi as a bf mother. what i have learned, performance kene simpan dlm peti sejuk setelah dibuka. plz do remind other yeah, sis.

  my husband pon started to like it. my husband mmg minum 100 plus, but i told him, 100 plus sama je macam performance, cuma 100 plus ada byk gula. tak bagus utk kesihatan.

  now, he loves performance. kalau dia buat kerja yg heavy je, sy akan kasi performance utk make sure dia tak dehydrated dan tak tension.

  yeah, we are in love wif performance. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *