Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Supplement untuk anak sekolah.

Tahun 2013 telah membuka tirai dan sudah pasti awal tahun kita sibuk dengan urusan persekolahan anak-anak kita.

Zaman sekarang anak-anak didedahkan dengan pelbagai akiviti. Dulu pada mulanya kami juga was-was untuk memberikan anak sekolah pagi dan petang, namun kata abah Addinnasa, pemakanan anak-anak zaman sekarang lebih baik dari dulu dari segi vitamin dan zat galian. Anak-anak kelihatan lebih aktif malah mereka mampu menjalankan persekolahan pagi [ untuk sekular] dan sekolah agama pada sesi petang. Sekurang-kurangnya tenaga yang mereka ada disalurkan pada jalan yang betul berbanding kita biarkan mereka di rumah sebelah petang [ terutama bagi sekolah pagi] dengan hanya menonton tv semata-mata.

Adakah mereka kelihatan letih dan tidak bermaya? Ini sudah pasti kerana mereka sibuk seharian dengan persekolahan. Namun alhamdulillah kelihatan mereka masih mampu menyiapkan kerja sekolah sebelum mereka tidur jam 10 malam.

Apa yang bagus dibekalkan untuk anak-anak yang bersekolah ini?

Antara yang boleh kita sediakan ialah

1. Omega Guard

Ia adalah makanan tambahan yang popular sejak zaman berzaman. Ia adalah makanan tambahan yang membekalkan DHA kepada otak si manja. Selain itu ia juga adalah makanan keperluan sel secara tidak langsung membantu meningkatkan imunne system si anak. Pengambilan ini membantu anak mudah mengingat apa yang mereka belajar serta membantu mereka lebih fokus dalam pembelajaran.

2. Energizing Soy Protien @ ESP

Bukan sekadar anak-anak malah kita sendiri memerlukan protien untuk makanan utama sel dalam badan. Malah anak-anak yang sudah pasti dalam proses pembesaran memerlukan protien. Protien membantu membaiki tisu-tisu sel dan membina sel baru. Pembesaran dan pertumbuhan memerlukan protien. Maka ia sangat perlu dan penting untuk pembinaan otak. Penyerapan vitamin akan lebih lancar apabila tubuh kita mempunya sel tisu yang sihat.

3. Meal Shake

Ia dikenali sebagai pemakanan lengkap. Ia mengandungi protien dan multivitamin yang lengkap. Ia sangat sesuai diambil oleh anak yang mempunyai masalah cerewet dan memilih selain bagus untuk anak yang susah menelan multivitamin dalam bentuk pil.

4. Performance drink.

Saya sangat suka bekalkan anak saya minuman ini ke sekolah. Ini kerana ia adalah supplement serbuk yang sangat bagus. Ia adalah minuman glukos yang mempunyai formula opticarb dan sangat membantu keseimbangan kandungan gula dalam darah dan membantu kita kekal cergas. Ia mempunyai perasa oren seolah-olah kita bancuhkan oren untuk mereka. Sangat sesuai diminum oleh sesiapa jua baik anak-anak mahupun seisi keluarga. Malah ia sangat bagus diminum ketika kita travelling , cuaca panas, dikala demam atau cirit birit. Alhamdulillah ia sangat membantu.                                                        Boleh baca sini untuk mengetahui manfaat Performance drink.

Berminat untuk dapatkan produk ini untuk anak anda? Boleh hubungi kami melalui email/ no tel di bawah ini dengan mendapat konsultasi penuh apabila membuat belian dari kami.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran Shaklee Miri, Sarawak, Malaysia, Indonesia, China & Taiwan.

 Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 Call/Whatsapp : 012-853-5689

 Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *