Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Suami isteri berkepit setiap masa kerana Shaklee!

Emosi mereka yang meninggalkan pastinya berbeza dengan emosi mereka yang ditinggalkan walaupun atas dasar kerja.

Itulah yang saya lalui dulu bila suami pergi kerja selama dua minggu. Tinggallah kami 3 beranak sahaja di Miri Sarawak dan meneruskan kehidupan seperti biasa. Hati sayu berbaur sedih kerana menjalani kehidupan sementara abah Addinnasa berjuang mencari rezeki yang halal. Namun apa boleh kerana itulah tugas dan tanggungjawab yang perlu dilaksanakan demi mencari sesuap nasi.
Shaklee Miri Sarawak

Jadi saya faham perasaan isteri yang terpaksa berjauhan dari suami mereka atas dasar kerja. Terutama kerja laut yang terpaksa berjauhan selama 2 minggu atau ada yang berbulan-bulan. Kalau setakat luar daerah boleh juga isteri ikut tapi kalau kerja laut mana dapat ikut.
Hanya doa yang mengiringi suami sepanjang mereka kerja di laut.
Syukurnya dikala itu saya dah ada pendapatan Shaklee walaupun 3-4 angka sahaja. Maka walau saya cuti tanpa gaji tapi bonus Shaklee saya sangat membantu kehidupan kami sekeluarga. Ia bukan sahaja membantu meringankan belanja tanggungan suami tetapi ia membantu saya sibuk dan tidak terlalu fokus menunggu bila suami akan pulang.
Alhamdulillah bila income mula bertambah saya nekad nak suami berhenti. Saya nak suami selalu bersama kami dan anak-anak sentiasa gembira bila abah ada bersama.
Bermula dengan percutian keluarga yang lama membuatkan suami saya mula lembut hati nak berhenti. Walaupun bukan secara mendadak tetapi beliau nak juga amik tempoh percubaan.
Memula memang la janggal sebab suami bukan calamg-calang jawatan yang dia pegang tapi paling saya suka apabila suami sendiri realize, jika ada pilihan 2 laluan pendapatan yang sama nilainya tetapi pekerjaan A terpaksa tinggal anak isteri dan risiko besar. Manakala pekerjaan B sentiasa berkepit dengan anak isteri dan masa kualiti bertambah pastinya beliau memilih pekerjaan B iaitu SHAKLEE !!!
Itulah bestnya bisnes Shaklee tau! Sebab tu saya selalu pesan isteri2 yang buat bisnes Shaklee, buatlah bersungguh-sungguh kerana tak mustahil anda akan dapat menarik suami anda untuk turut serta sepenuh masa seperti ramai pengedar Shaklee lain juga! Paling best ke sana ke mari suami di sisi !

Berminat nak sertai kami? Jauh bukan alasan untuk berjaya kerana kami menawarkan training online dan offline ! Paling utama anda tahu apa yang anda mahu, anda juga boleh berjaya seperti yang lain!

Kami juga mencari bintang Shaklee dari Sabah, Sarawak dan Labuan. Hubungi kami jika anda berminat!

Email : nnorita78@yahoo.com
No tel : 012-8535689

Salam Sayang
N @ Ibu Addinnasa!

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *