Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Shaklee Miri : Vitamin bukan ubat

Fungsi makanan tambahan

Ianya hanya sebahagian dari usaha!

Masih ingat lagi dua testimoni yang saya berkenalan semalam…

Seorang kakak yang berumur 40 tahun sangat berpuashati dengn vitamin Shaklee apabila beliau mendapati berat badannya turun selepas consume Vitamin Shaklee dengan konsisten.

Begitu juga dengan seorang kenalan laman buku saya en Rosli Kisot. Beliau pernah mengalami stroke selama sebulan dan beliau sendiri teruja untuk berkongsi kebaikan Shaklee apabila beliau kini telah sihat sepenuhnya.

Syukur alhamdulillah.

Hakikatnya vitamin Shaklee itu tidak memberikan kesembuhan atau kesihatan yang baik sehingga kita tidak jatuh sakit…tetapi ia adalah pemakanan tambahan yang penting dan diperlukan oleh tubuh dan sukar dipenuhi melalui pengambilan makanan harian kita.

Badan kita memerlukan vitamin dan zat galian dan ini perlu didapati melalui pengambilan makanan harian kita. Tetapi makanan harian kita hari ini bukannya semua segar macam orang2 dahulu.

Kita terdedah dengan makanan segera dan yang mudah terutama untuk mereka yang sibuk.

Satu lagi bila banyak makanan telah diubah genetiknya maka ia bukan makanan yang sihat. Dulu saya pun tak tahu apa maksud ESP Shaklee adalah non GMO soya. Non GMO atau panjangnya dibaca non ( tidak) GMO genetic modified organism. Bermaksud soya Shaklee adalaah dari soya yang sihat dan elok tanpa diubah sebarang genetiknya.

Apa contoh produk GMO? Pernah makan buah tembikai merah? Perasan tak masa kecik2 kita makan buah tembikai bijinya warna hitam? Tapi sekarang kalau perasan sangat mudah kita jumpa buah tembikai yang bijinya berwarna putih. So itulah antara tumbuhan( tanaman ) yang telah diubah genetiknya.

Maka inilah sebab mengapa pengambilan pemakanan tambahan itu sangat penting!

Pengambilan vitamin seperti ACE demi mencegah sebarang pertumbuhan abnormal dalam tubuh kita bila pemakanan yang kita ambil hari ini lebih kepada segera dan tidak seimbang.

Namun saya tegaskan lagi….makanan tambahan  ini hanya lah untuk memenuhi keperluan vitamin dan zat galian dalam tubuh badan manusia. Ia bukanlah penyembuh penyakit.

Bila sel sihat, organ juga sihat dan bila organ sihat maka sistem akan berfungsi dengan baik!

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.
 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

Salam sayang dari

 N2 @ Ibu Addinnasa

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *