Shaklee Kuala Terengganu – Persediaan menyambut si comel

Pastinya ibu yang bakal melahirkan anak akan teruja menanti saat hampir kelahiran si manja. Ya dalam keseronokkkan menyambut kehadiran si kecil pasti si ibu juga sibuk menyediakan barang kelengkapan ibu dan bayi.

Selain pakaian si kecil, antara keperluan yang perlu ada adalah ;

1. Vitamin dan supplement : 
    Bila sebut vitamin dan supplement ini meliputi kesihatan ibu dan anak. Elakkan mengambil jamu sekurang-kurangnya 14 hari dari hari kelahiran supaya dapat mengelakkan demam kuning kepada si bayi. Bagi ibu vitamin dan supplement sangat penting agar cepat recover dari proses bersalin. Ibu yang berniat untuk menyusukan anaknya juga perlu menitikberatkan keperluan vitamin yang akan disalurkan kepada bayi melalui susuibu. Ibu pastinya akan cepat letih pada peringkat awal selepas proses melahirkan terutama apabila bayi kerap berjaga waktu malam.  Maka pengambilan vitamin membantu ibu lebih bertenaga disamping dapat mengelakkan si ibu dari mendapat penyakit yang dikenali sebagai ‘meroyan’. Shaklee turut menyediakan vitamin untuk ibu dan anak yang mana set penyusuan Shaklee lengkap untuk keperluan ibu dan anak.

Shaklee Kuala Terengganu
Set penyusuan Shaklee

2. Minyak ibu dan bayi
    Ya ibu mudah rasa letih dan ada juga sebilangan kecil ibu yang badannya mudah rasa sejuk atau rasa sengal-sengal badan diperingkat awal. Ya kita biasanya memerlukan minyak urat untuk melegakan rasa ketidakselesaan yang sekali sekala datang menyerang. Begitu juga dengan bayi…pada peringkat awal biasanya si kecik akan mudah rasa kembung maka disarankan menyapu minyak pada betis, perut dan belakang badan bayi supaya dapat mengelakkan rasa sejuk atau kembung. Ada sesetengah minyak tak sesuai untuk bayi jika terlalu panas kerana akan mengakibatkan kulit bayi melepuh akibat terlalu panas. Shaklee mempunyai krim serbaguna yang dipanggil Herbal Cream Shaklee yang sesuai untuk ibu dan anak. Ramai yang mengakui pengambilan Herbal Cream pada bayi dapat mengurangkan risiko perut kembung serta melegakan keransangan kulit pada bayi seperti kulit kering atau ekzema.

Shaklee Herbal Cream Kuala Terengganu
 • Krim yang menenangkan ini telah diuji secara klinikal di mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kak.
 • Dingin, bermentol dan tidak berminyak.
 • Diperbuat daripada estrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary.

3. Sabun pencuci pakaian sesuai untuk bayi
  Ramai yang kurang menitikberatkan hal ini. Tahukah kita bahawa bayi yang baru lahir kulit mereka sangat sensitif? Maka penggunaan sabun cuci pakaian perlulah dijaga dengan teliti supaya kesan sabun cuci itu tidak mengakibatkan kulit bayi luka atau rengsa. Percaya atau tidak pakaian bayi anak saya yang dipertama saya cuci guna tangan sehingga Addin berusia 6 bulan. Even pakaian Nasa saya basuh menggunakan tangan supaya kulitnya tidak mudah luka akibat sabun basuh pakaian biasa yang biasanya sangat tajam dan tak sesuai untuk bayi. Pakaian bayi tidak seharusnya dicampur dengan pakaian kita orang dewasa supaya dapat menjaga  kebersihan dan kesihatan bayi dengan lebih baik. Shaklee mempunyai sabun basuh pakaian yang sangat mesra alam. Lengkap dengan pelembut yang mempunyai bau yang sangat lembut dan mesra alam.

Tahukah Anda?
Kebanyakan serbuk pencuci pakaian mengandungi bahan perengsa yang boleh disedut atau diserap melalui kulit – punca lazim berlakunya tindak balas alahan. Triethanolaminedodecylbenzenesulfonate merupakan salah satu bahan perengsa tersebut, dan ia disenaraikan sebagai bahan berbahaya oleh EPA dan DOT.
Sentuhan dengan bahan ini boleh merengsakan dan membakar kulit dan mata. Jika terhidu, ia akan merengsakan hidung, tekak dan paru-paru hingga menyebabkan batuk, asma dan/atau sesak nafas. Kulit yang kerap bersentuhan dengannya akan menjadi kering dan gatal serta mengalami masalah alergi kronik dan ruam.
Fresh Laundry Concentrate Tidak Mengandungi Bahan-Bahan Ini Mahupun Bahan Berbahaya Yang Lain.
Keunikan Shaklee

Pencuci pakaian Shaklee

Selamat

 • Hipoalergenik
 • Tanpa klorin
 • Selamat untuk digunakan pada semua fabrik yang boleh dibasuh
 • Tiada bahan kimia berbahaya

Berkesan

 • Berkepekatan tinggi
 • Hanya1 auns (11.375 liter) sudah mencukupi untuk cucian muatan sederhana
 • Sesuai untuk semua suhu, termasuk air sejuk
 • Mengekalkan warna pakaian yang putih dan menjadikan pakaian berwarna lebih berseri

Mesra Alam

 • Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan
 • Surfaktan mudah biorosot
 • Tanpa fosfat, borat, bahan perengsa
 • Bungkusan yang boleh dikitar semula
 • Tanpa bahan pewarna
 • Selamat untuk sistem septik dan pembetungan
Ia berbau segar, selembut sutera yang mengurangkan kedutan dan menghilangkan kesan statik pada kain yang mungkin ada pada pencuci yang anda gunakan sebelumnya. Sekali lagi, terima kasih kepada formula kepekatan yang hebat yang mana anda bukan hanya menggunakan dengan kuantiti yang sedikit malah botol kecil yang mudah disimpan, dibawa dan dituang yang boleh ditatang ditelapak tangan pun.
 • Berkepekatan tinggi – 946ml (32 auns) melembutkan 64 muatan
 • Pelembut semulajadi, mengurangkan kedutan dan mengawal kehadiran pada kain
 • Botol yang kecil bagi memudahkan ia dibawa, dituang dan disimpan

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Kuala Terengganu.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *