Shaklee Effect : Omega Guard Shaklee

Wanita mudah mendapat penyakit mudah lupa? Betul ke?

Saya pernah menonton dalam satu rancangan dokumentari di televisyen bahawa wanita yang melahirkan anak akan mengalami masalah kurang daya ingatan. Lebih banyak kelahiran maka lebih tinggi risiko untuk penyakit mudah lupa.

Ditambah wanita yang mengandung dan terus melahirkan anak yang tidak menjaga penampilan rata2 akan mempunyai badan yang menggelebeh dan perut yang buncit. Boleh dikatakan ia berpunca dari pengambilan makanan yang tidak teratur serta cara hidup yang tidak sihat.

Saya sendiri mempunyai pengalaman kenaikan berat badan sehingga 20 kg sepanjang mengandungkan Nasa dan alhamdulillah dengan penyusuan susuibu sangat membantu saya mendapat  bentuk badan asal serta berat yang ideal!

Selepas habis menyusu saya rasa badan saya mengalami kejutan sedikit kerana dengan kurang senam ditambah tiada lagi kalori terbakar dengan penghasilan susuibu…. Badan saya membesar dan berat saya naik. Saya mula fokus makan lecitin. Saya pernah amal 6 bj untuk 3 kali sehari. Namun selepas tu saya consume macam biasa sahaja.

Bila usia meningkat, saya tahu kita manusia akan mengalami pengecutan otak yang berlaku secara perlahan dan tanpa disedari. Maka saya fokus pengambilan Omega 3 biji untuk 2 kali sehari.

Apa yang saya alami kesan dari pengambilan Omega Guard Shaklee 2 kali sehari?

Berat badan saya terkawal.
Saya mudah rasa kenyang mungkin sebab pengambilan Phytocol-ST Shaklee namun pengambilan Omega buat saya rasa berat badan saya sangat terkawal.

Mudah bangun tidur.
Saya selalu tidur lewat dan bangun awal kerana subuh di Borneo sangat awal. Alhamdulillah sangat membantu dan saya mudah rasa ringan dan terjaga dari tidur.

Tiada lagi cramp@ kaki kejang.
Ia biasa terjadi bila usia makin meningkat dan badan kurang kalsiumdan magnesium. Kaki mula rasa sejuk bila terlebih minum air sejuk atau apa jua makanan sejuk. Namun selepas pengambilan Omega Guard 2 kali sehari alhamdulilah badan saya warm dan sangat selesa bila tidur.

Sistem Imunisasi bertambah baik.
Saya cuba buat ujian pada diri saya, pengambilan Omega Guard 2 kali sehari saya dapat rasa sama seperti saya amalkan sepeket Nutriferon. Even kalau ada kahak atau lendir alhamdulilah esoknya dah tiada lagi.

Daya ingatan yang lebih baik.
Untuk mereka biasa amalkan Omega Guard akan tahu kelebihannya pada otak dan daya ingatan. Even bagi pada anak2 juga kita dapat rasa kelebihan dan kecekapan mereka berbeza dengan jika mereka tak amalkan.

Awet muda
Mereka yang mempunyai masalah pigmentation, biji kolestrol, atau suram boleh amalkan Omega Guard ini 2 kali sehari. Ia sangat membantu untuk kurangkan masalah tersebut.

Secara kesimpulannya Omega Guard bukanlah hanya fungsi untuk bakar lemak dan kuatkan daya ingatan sahaja tetapi lebih dari itu bagi mereka yang amalkan secara konsisten.

Alhamdulillah setakat ini saya dapat amal Omega Guard 2 kali sehari dan syukur beradan 14 jam penerbangan Malaysia ke Los Angeles buatkan kami bertahan dengan izin Allah insyaAllah.

Shaklee Effect Omega Guard, Ostematrix dan GLA Complex.
Anda ada pengalaman yang menarik tentang 3 produk ini : Omega Guard, Ostematrix atau GLA Complex?
 Mahu share dengan kami dan ada hadiah menanti!

Nak kena buat apa?

1. Wajib ada blog anda sendiri.

2 .Tuliskan entry anda dan pengalaman anda atau saudara mara atau keluarga tentang ketiga2 vitamin ATAU salah satu vitamin tersebut dalam blog anda. Vitamin yang dimaksudkan ialah Omega Guard, Ostematrix dan GLA Complex.

2. Sila letakkan #shakleeeffectoog pada akhir entry anda dan jangan lupa letakkan link entry ini blog ini sebagai contoh :

#shakleeeffectoog bersama blog  www.anakkuwiraku.com

 3. Tarikh akhir entry ialah 31 Ogos 2014. Entry yang terpilih akan menerima saguhati ole2special dari saya secara peribadi. Anda hanya perlu kongsikan pengalaman anda dan letakkan link entry anda dalam komen posting ini untuk dikongsi bersama orang lain. Entry tersebut perlulah fresh dan original hasil tulisan dari perkongsian yang ikhlas dari hati. Mana tahu anda orang yang bertuah menerima ole2 dari saya?

4. Tinggalkan jejak link entry anda dibahagian komen entry ini.

So jom, tulis sebanyak mana testimoni dan shaklee effect yang kalian dah nikmati. Lebih banyak entry lebih banyak peluang! So jom share #shakleeeffectoog anda dengan kami!
Seberapa banyak entry yang ditulis jangan pula tinggalkan link di bahagian komen posting ini.

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

Salam sayang dari
N2 @ Ibu Addinnasa

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *