Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Set berpantang Shaklee : bila perlu makan?

Payung, penggunaan masa hujan atau panas?


Shaklee set berpantang

Semua orang punya cara berbeza menggunakan payung. Ada yang pakai ketika panas terik, ada yang pakai masa hujan lebat manakala ada juga yang guna masa awan mendung sebagai tanda awal nak hujan.

Namun tak de salah pun mana2 cara nak gunakan payung. Paling utama kegunaannya ialah untuk melindungi dari terik matahari atau basah akibat hujan lebat.

Balik cerita tentang set berpantang Shaklee….ibu-ibu suka bertanya;

1. Bila boleh makan?

2. Boleh tak makan dengan jamu?

3. Selepas habis pantang boleh makan ke?

4. Sampai bila boleh makan set ni?

So jawapan ini untuk saya sediakan pada ibu-ibu yang baru jatuh cinta dengan Shaklee.

1. Bila boleh makan?
Vitamin ini adalah tambahan makanan kepada pengambilan makanan harian yang pastinya ada banyak kekurangan dalam memastikan semua zat mencukupi. Maka set berpantang Shaklee boleh diambil sebelum bersalin cuma vitamin seperti zinc dan alfalfa perlu diambil selepas melahirkan bayi.

2. Boleh tak makan dengan jamu?
Jawapan saya ialah boleh tetapi jarakkan masa pengambilan makanan vitamin dan jamu. Elakkan makan serentak tidak memberikan komplikasi ditambah banyak bahan jamu tidak diketahui secara jelas. Walau bagaimanapun ibu yang ingin menyusukan anak sangat bagus mengelakkan pengambilan jamu supaya tidak menjejaskan susuibu serta bayi anak yang masih belum matang. Pengambilan jamu yang panas boleh mengganggu hati si anak untuk memproses.

3. Selepas habis pantang boleh makan ke?
Vitamin berpantang adalah terdiri daripada Vitalea, B com, Vitamin C dan Zinc. Jika ibu2 sedari, ia tidak banyak beza dengan set penyusuan susuibu Shaklee. Cuma pada penambahan vitamin zinc. Vitamin Zinc sangat bagus diambil oleh ibu walaupun telah habis berpantang sekurang-kurangnya membantu meningkatkan sistem imun tubuh dan zinc membantu mengatasi masalah rambut gugur.

4. Sampai bila boleh makan set ni?
Terpulang kepada si ibu. Pengambilan boleh diteruskan walaupun telah habis menyusukan si bayi. Ini kerana vitamin ini adalah untuk kesihatan optimum dan membantu tubuh mendapat zat yang diperlukan oleh badan dengan baik.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran Shaklee Miri, Sarawak, Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
 Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 Call/Whatsapp : 012-853-5689

 Salam sayang dari N @ Ibu Addinnasa

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *