Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Sedang usaha nak zuriat? Dah cuba ini……. ?

Masih ingat kepada cerita seorang kawan yang berusaha untuk dapatkan zuriat. Ya selain dari pengambilan makanan yang sihat, cara hidup yang sihat doktor beliau juga sarankan pengambilan beberapa vitamin yang diketahui bagus untuk kesuburan antaranya ialah vitamin E dan CoQ10.

Bila cerita tentang CoQ10 ramai yang beranggapan ia adalah vitamin untuk jantung…betul tetapi masih ramai yang tidak mengetahui bahawan vitamin CoQ10 adalah vitamin yang menjadi sumber penjana tenaga kepada tubuh  dan penghasilannya akan semakin berkurang apabila umur kita semakin meningkat.

Malah dalam kajian mendapati penghasilan CoQ10 oleh tubuh akan berkurang seawal usia 20 tahun ke atas. Ada beberapa faktor yang menyebabkan penghasilan CoQ10 dalam tubuh semakin berkurang antaranya ialah cara hidup, tekanan, pemakanan dan banyak lagi.

Paling jelas, mereka yang mengamalkan ubat Statin [ untuk kawal kolestrol] memerlukan supplement CoQ10 kerana ubat statin menghalang penghasilan CoQ10 dalam tubuh sebanyak 40% !

Selain bertindak sebagai antioksida yang kuat untuk melawan tindakbalas oksidatif CoQ10 juga menyokong sistem reproduktif yang sihat dengan meningkatkan tengada dalam sperma dan ovum. Pengambilan CoQ10 dikatakan turut membantu meningkatkan jumlah sperma yang sihat selain membantu meningkatkan pergerakan sperma. Bagi wanita pula CoQ10 dikatakan meningkatkan kualiti ovum.

So bagi anda yang usaha nak dapatkan zuriat, jom cuba amalkan pengambilan CoQ10 sebagai salah satu usaha. Tak salah untuk mencuba !

Bagaimana nak dapatkan vitamin CoQ10 dalam makanan harian?

Kekangan untuk makan yang banyak boleh menyebabkan obesiti….maka pilihan lain yang kita ada adalah pengambilan vitamin CoQ10 100mg yang ada dijual dipasaran.

Untuk ketahui lebih lanjut boleh hubungi kami melalui nombor yang tertera.

Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 📲 Call/Whatsapp : 012-853-5689
♛ Salam sayang dari N2 @ Ibu Addinnasa

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *