Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Saya, ESP dan bengkak susu.

Sejak saya lahirkan Addin lagi, pagi tu dah sedar dan buka drip ditangan…saya minta izin doktor nak minum ESP dengan milo. Addin masa tu masih dalam incubator lagi….dan apa yang saya dapat katakan memang susu membengkak dikala itu.
Syukurnya Addin pandai bila disusukan…ia menjadikan lebih mudah untuk saya. Namun bengkak ini tidak surut2 jua. Nurse mencadangkan suami saya membeli kobis sejuk supaya da[at mengurangkan bengkak susu yang saya lalui.

Bila dah meningkat usia..dan bila banyak membaca baru saya tahu kobis itu boleh mengeringkan susu. Bahaya juga mengamalkannya. Syukurnya ia tidak mengganggu perjalanan penyusuan anak2 saya.

Apa yang saya nak share kan ialah saya sangat suka amalkan ESP sepanjang saya dalam dunia penyusuan. Kalau rasa breast lambat bengkak saya akan minum ESP dengan bancuhan yang pekat.       [ Tolong jangan tiru ya kalau anda tak minum 3-4 liter air kosong sehari]. Adakala bila mood down, memang perasan breast lambat bengkak…maka saya akan bancuh pekat2…alhamdulillah dapat rasa bengkak semula. Namun seperti saya bagi tahu perlu minum air masak dengan sangat banyakkkkkkkk untuk pastikan ia tak mengganggu kesihatan. Sebab minum air masak dengan banyak la menyebabkan susu saya berterusan ditambah anak kerap menyusu.

Saya juga perasan , pengambilan alfalfa dengan banyak juga akan menyebabkan saya mendapat hasil yang sama. Selepas penelitian dan pembacaan serta pengalaman saya sendiri…saya dapati alfalfa kaya dengan protien dan zat galian yang lain. Malah alfalfa juga mengandungi vitamin K yang membantu memekatkan darah. Alfalfa saya amik selain bagus untuk susuibu, tiada masalah keputihan dan memberikan keselesaan bila bergerak aktif.

Kenapa vitamin ini berkesan dalam dunia penyusuan? Ini kerana kandungan utama dalam susuibu adalah protien, kalsium barulah diikuti dengan zat2 lain.

Dua vitamin ini sangat saya sukai semasa melalui dunia penyusuan untuk Addin dan Nasa. 6 bulan pertama mereka dah menunjukkan pertumbuhan yang sangat hebat dan menjadi pujian doktor. Namun vitamin lain pun saya makan juga terutama Vitalea, B complex, Vitamin C serta Kalsium dan Omega. Ini kerana setiap vitamin ini mempunyai fungsi utama untuk diri saya dan saya pasti dan yakin ianya disalurkan dalam susuibu untuk anak2 saya.

Duit? Memang kami dahulukan beli vitamin berbanding lain-lain. Sebab bila anak sihat hati pun senang. Kalau nak tahu sampai sekarang saya dan keluarga amalkan minum ESP terutama masa breakfast. Mengapa? Sebab ia adalah keperluan utama sel. Protien diperlukan untuk bina sel dan baik pulih tisu2 yang rosak. Bila sel sihat, penyerapan vitamin lain juga menjadi lebih baik.

Jika anda belum pernah mencuba ESP, beri peluang untuk anda rasakan perbezaan produk ini terutama bila diambil bersama dengan vitamin lain.

Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
Call/Whatsapp : 012-853-5689

 Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *