Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Pesakit kanser Leukimia perlu amal B complex.

Salah seorang kawan saya baru dapat berita beliau mengidap kanser darah putih atau nama lain adalah Leukimia.

Beliau terpaksa menjalani beberapa sesi kimoterapi yang telah ditetapkan oleh pihak hospital

Mungkin kerana baru peringkat awal maka kedengaran suaranya ceria dan yang penting kawan saya yakin dia akan sihat semula insyaALLAH.

Beliau sempat share yang pihak hospital benarkan beliau pulang untuk seketika dan sambung semula sesi kimoterapi pada tarikh yang telah ditetapkan.

Semasa sesi discharge, beliau sangka beliau akan bawak pulang berpeket-peket ubat kanser tapi sangkaan beliau meleset sama sekali. Ini kerana pihak hospital hanya membekalkan vitamin B Complex sahaja.

Tahu tak kenapa B complex? Sebab Vitamin B complex diperlukan oleh badan untuk membina sel darah merah. Ditambah pula kawan saya ni kekurangan sel darah merah.

Ya kita sendiri walau tidak sakit perlukan  tetap memerlukan vitamin B Complex. Ini kerana Vitamin B tidak disimpan di dalam badan kerana sifatnya larut air. Maka ia mudah musnah disebabkan sakit, stress dalaman, moody dan disebabkan kepanasan.

Vitamin B atau lebih dikenali juga dengan nama B Complex adalah vitamin yang penting untuk bina darah, untuk saraf, keseimbangan sistem tubuh termasuk otak, membantu dalam konsentrasi, mood yang baik dan tidak kurang juga membantu meningkatkan metabolisme tubuh badan.

Malah untuk atasi masalah rambut gugur juga memerlukan vitamin B complex. So sebab tu jangan pandang remeh tentang vitamin ini.

Ya ada orang mengaitkan vitamin B Complex adalah vitamin yang buka selera makan, namun ia tidak membuatkan kita gemuk jika amalkan B complex kerana hakikatnya ia bantu meningkatkan metabolisme so orang yang metabolisme nya tinggi insyaAllah berat tak mudah naik.

So jangan lupa amal B complex tau. Banyak manfaatnya!

📲 Call/Whatsapp : 012-853-5689
♛ Salam sayang dari N2 @ Ibu Addinnasa

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *