Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Persediaan kepada bakal ibu yang mahu menyusukan anak.

Indahnya dunia penyusuan….kerana ia mengajar dan membentuk saya menjadi ibu yang penyabar.

Siapa kata mudah nak menyusukan anak selama 2 tahun? Personally mereka yang benar-benar ingin menyusukan anak mereka perlu mempunyai tubuh badan yang sihat dan mental yang kuat.

Tiada satu jaminan pun ibu yang kurus tak dapat menyusukan anak mereka dengan baik malah tiada satu jaminan pun ibu yang badan sihat dan berisi mampu menyusukan anak dengan mudah.

Ia juga balik kepada rezeki namun sebagai manusia kita perlu tetap berusaha bukan hanya mengharap semata-mata.

Pada saya golongan ibu yang berniat nak menyusukan anak mereka perlulah mempunyai niat antaranya :

1.Mahu membekalkan anak dengan susuibu yang kaya dengan khasiat dan vitamin.

2. Mahu menjaga kesihatan diri sendiri demi untuk menyusukan anaknya.

3. Berusaha menguatkan mental melalui pengisian kerohanian.

Memang tidak dinafikan banyak cabaran yang dilalui sepanjang menyusu anak namun saat paling puas menyusukan mereka apabila susuibu itulah yang menjadi penawar kepada mereka dikala mereka demam dan kurang sihat.

Saya percaya bila kita bersusah dulu insyaALLAH kita akan bersenang kemudian.

Jika kita dari awal dah mudahkan diri dengan menyusu susu formula, saat paling kasihan adalah apabila kita terpaksa menyuakan ubat demam bila mereka [ anak kecl] demam. Itupun bukan serta mereta surut atau kebah demamnya.

Memang saya bersyukur kerana saat anak-anak demam dulu , mereka beroleh kesihatan yang optimum dan jika mereka jatuh sakit mereka tidak mengambil masa yang lama untuk recover. Ditambah saya akan makan vitamin yang membantu menguatkan antibodi dan imun sistem mereka.

Hakikatnya hasil sesuatu itu bukanlah kita perolehi dalam sehari dua dalam dunia penyusuan….ia mengambil masa yang lama dan perlukan kesabaran.

Bagi anda bakal ibu : boleh rujuk di sini- Set Penyusuan Paling Popular untuk mengetahui set menyusu mana yang sesuai untuk anda. Semoga kalian juga mampu berjaya menyusukan anak dengan susuibu sehingga mereka mencapai usia 2 tahun.

Berminat nak dapatkan set penyusuan Shaklee? Boleh hubungi kami di talian berikut :

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri Sarawak. Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *