Omega Guard Shaklee untuk pembentukan otak yang sihat.

Ish betul ke bagus ni? Saya bukan taknak beli minyak ikan ni tapi sebab saya takut ia tak sesuai untuk anak saya.
Komen puan Iswa [ bukan nama sebenar] kepada penjual di Farmasi Ah Chong.

Saya yang mendengar komen itu tersenyum sahaja.

Dalam masyarakat hari ini sebenarnya jarang atau sedikit sahaja parents yang tak concern pasal pembesaran dan pertumbuhan anak. Rata-rata kini parents berhabis duit hantar tuition, belikan buku dan produk kesihatan tak kurang yang lengkapkan anak dengan permainan atau gadget2 canggih mengisi masa lapang.

Hanya mereka [ parents] yang tidak peka sahaja akan terlalu cerewet untuk membelikan anak mereka keperluan untuk pembesaran dan pertumbuhan.

Hakikatnya parents hari ini ramai yang memberi anak mereka makan jajan [ snack atau junk food] seawal si anak boleh makan. Atas alasan jangan kempunan. Walhal itu bukanlah pemakanan yang diperlukan oleh si anak tetapi untuk mendiamkan si kecil, si emak tanpa fikir panjang terus menyuapkan ke dalam mulut si kecil.

Bila anak belajar main-main atau tak fokus, anak itu pula disalahkan.

Emak saya selalu pesan, bila kita ada anak rezeki memang bertambah. Rezeki itu adalah rezeki anak yang kita tumpang. Maka tak salah kalau kita keluarkan belanja untuk pembesaran dan pertumbuhan anak yang sihat. Kita juga sendiri senang bilamana anak sihat, pandai belajar dan sejahtera seimbang emosi dan fizikal.

Omega adalah antara supplement yang bagus untuk diberi kepada anak jika kita tak mampu nak sediakan lauk ikan yang segar setiap hari. Omega membekalkan DHA kepada otak seterusnya membantu meningkatkan sistem imunisasi. Alhamdulillah dua2 anak kami sangat senang amalkan vitamin ini.

Ada beberapa entry yang boleh dibaca berkaitan kebaikan Omega antaranya Supplement untuk anak sekolah.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran Shaklee Miri, Sarawak, Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

 Untuk maklumat lanjut untuk keahlian / pembelian produk atau jana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
 Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 Call/Whatsapp : 012-853-5689

 Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *