Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Nutriferon untuk perlindungan sel!

‘Sesuatu yang berlaku itu akan membuka pintu hikmah bila kita terus bertawakal pada ALLAH.’

Inilah yang saya lihat bilamana diuji dengan anak tidak sihat. Ditambah cuaca Miri yang panasnya tidak menentu.

Baru-baru ini anak saya alergik sesuatu. Saya cuba amalkan tips arwah abah iaitu cara lama untuk memudahkan anak sembuh. Malas nak ke doktor sebab pada saya ia alergik yang tidak berapa teruk.

Saya cuba amik satu sachet Nutriferon dan bancuhkan bersama ESP dan Performance drink. Bila alergik saya seboleh-bolehnya cuba elakkan bagi minum susu kerana kandungan laktose dan khuatir ekzema datang menyinggah.

Nutriferon Shaklee

Alhamdulillah ia surut. Memang ketara. Petang saya berikan minum air kelapa, tawarkan semula darahnya.

Baru saya tahu mengapa orang tua kata air kelapa ni tak bagus kecuali demam panas itupun sebab nak buang panas dalam. Air kelapa ini berfungsi menuetralkan darah jadi pengambilan yang kerap boleh menyebabkan kita mudah sakit disebabkan banyak vitamin atau zat dalam badan telah disingkir keluar.

Malam sebelum tidur saya berikan lagi satu sachet dengan bancuhan ESP dan Performance drink.

Mengapa ESP? ESP adalah untuk pembinaan sel baru dan membaik pulih sel lama yang rosak. Ditambah ia perlu untuk meningkatkan imun sistem. Performance drink pula penting demi membantu menstabilkan bendalir dalam badan. Ditambah cuaca yang panas jika kurang air akan menyebabkan kita mudah jatuh sakit.

Alhamdulillah selepas 3 hari alergiknya beransur baik. Namun saya tak hantar Nasa ke sekolah kerana hendak pastikan kulitnya benar2 telah sihat semula.

Di saat ini, syukurnya Nutriferon berkotak-kotak di rumah. Memang rasa seronok sangat bila saya cuba ubah minda kami sekeluarga, no more antibiotic.

Bila dah sihat, saya cuba berikan mereka selang sehari. Dah memadai sebagai imun booster untuk mereka.

Alhamdulillah Addin pun nampak elok. Tiada lagi bersih pagi-pagi. Masalah ekzemanya pun dah beransur baik.

Syukur. Ada hikmahnya segala yang terjadi.

Sebelum ini kami memang usaha guna supplement cuma sebab Nutriferon sebelum ini dikatakan tidak pernah diuji untuk kanak-kanak bawah 12 tahun maka sebab itu saya sendiri tak usaha nak beri. Tetapi pada masa diperlukan alhamdulillah ilham dari ALLAH itu datang.

Sesungguhnya segalanya datang dari ALLAH dan kembali jua kepada ALLAH.

Syukur ditemukan dengan Shaklee. Lebih syukur mak saya pun suka makan Nutriferon.

Anda berminat nak dapatkan untuk anak ataupun diri sendiri? Jom dapatkannya bulan ini dengan promo hebat Percuma 1 dengan pembelian 6 kotak. Apa kata kita share ngan kawan-kawan atau adik beradik? Dapatlah harga best bila dikongsi!

Promo tamat 30 April, so apa kata kita sediakan payung sebelum hujan. Sekurang-kurangnya masa diperlukan kita dah ada sekotak di rumah!

Apapun ia hanya part of usaha, dalam mencari kesihatan perlu gabungan usaha dan tawakal supaya pintu hikmah mudah terbuka.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran Shaklee Miri, Sarawak, Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

 Untuk maklumat lanjut untuk keahlian / pembelian produk atau jana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 Call/Whatsapp : 012-853-5689

 Salam sayang dari
 N @ Ibu Addinnasa

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *