Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Normal atau pembedahan : Bukan hanya kerana saiz bayi

” Saya taknak makan vitamin masa mengandung takut baby gemuk la” kata Sue pada kawan sepejabatnya Asmi.

” Bukan bagus ke kalau baby membesar dan sihat?” tanya Asmi.

” Memang bagus tapi Sue tak nak kena operate” balas Sue.

Masa yang ditunggu makin hampir…namun tanpa di duga, Sue terpaksa melahirkan anaknya secara pembedahan kerana komplikasi yang dihadapinya. Paling menyayat hati suami dan ibu bapa Sue ialah anak yang dilahirkan cukup bulan itu hanyalah 1.7kg dan terlalu kecil. Doktor kata bayi Sue tak mendapat cukup khasiat sepanjang dalam kandungan. Waktu itu Sue rasa menyesal kerana tak menjaga pemakanan dan mengamalkan vitamin yang disarankan Doktor.

Doktor meminta bayi Sue dimasukkan dalam incubator dan dipantau selama beberapa hari.

*************************************************************************

Pernah mendengar kisah sebegini? Ini adalah kisah benar . Pengalaman kisah ini mengajar saya bahawa, kelahiran anak itu sudah tertulis sama ada ia lahir normal atau pembedahan. Namun sebagai ibu, kita seharusnya cuba beri dan bekalkan yang terbaik buat si manja.

Doktor menggalakkan ibu mengandung mengamalkan vitamin yang membantu memastikan ibu dan anak mempunyai bekalan darah yang mencukupi, saranan pengambilan kalsium untuk sel darah, saraf dan tulang bayi, vitamin B dan vitamin C untuk imunisasi tubuh.

Bukan itu sahaja, pembentukan otak anak terbentuk dari seawal bayi dalam kandungan. Pengambilan makanan yang berkhasiat membantu otak anak kaya dengan DHA dan segala keperluan pembesaran.

Alhamdulillah mengandung 2 putera kami, suami saya memastikan saya mengambil vitamin Shaklee. Memang kami layak dapat percuma dari klinik panel dahulu namun kami membuat keputusan, nak gunakan duit sendiri untuk amalan kesihatan.

Apa yang bagus diamalkan semasa mengandung?

Multivitamin , B complex, Vitamin C serta Kalsium bagus diamalkan sebaik sahaja mengetahui si ibu itu mengandung. Vitamin ini boleh diteruskan pengambilannya sehingga berpantang dan untuk menjayakan penyusuan.*

Mengandung adalah satu jangka masa yang singkat…bayi membesar dalam rahim ibu dan si ibu itu dapat menikmati sentuhan unik bayi sepanjang dalam kandungan. Tak salah kita usaha untuk berikan si manja seawal usia mereka dalam kandungan dengan menjaga kesihatan dan pengambilan makanan yang seimbang. Normal atau pembedahan, aturan yang terbaik dari Al Khaliq.

Apa kata mereka?

Berminat untuk mendapatkan vitamin ini?
Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui 
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com 
Gmail : addinnasa[@]gmail.com 
Call/Whatsapp : 012-853-5689 
Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia, Singapore, Brunei, China dan Indonesia.
Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *