Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Mengurangkan lemak viseral dalam tubuh.

Ada tak produk yang menarik perhatian anda dalam gambar di atas?

Hehehe saya bukan nak cerita tentang Nutriferon tau…tapi saya nak share tentang produk yang kami amalkan iaitu Cinch Tea. Ianya adalah produk teh hijau Shaklee yang bagus untuk diamalkan kerana ia membantu memberi tubuh rasa lebih bertenaga.

Tahu tak salah satu kebaikan mengamalkan Cinch Tea ini ialah ia membantu mengurangkan lemak viseral di dalam tubuh kita.

Opss tahu tak apa itu lemak viseral ? Lemak viseral adalah lemak yang melekat pada organ dalaman manusia….

Ini antara contoh ;

Ini biasa kita lihat bila kita membersihkan seekor ayam yang hendak di masak di mana kita akan membuang organ dalaman yang tidak dimakan….

Namun amat menakutkan jika kita dapati organ hati kita juga sedemikian bukan?

Lemak viseral sangat merbahaya apabila ia semakin banyak melitupi organ dalaman kita. Apa yang sangat membimbangkan ialah lemak viseral menghasilkan molekul hormon dan keradangan yang dilonggok terus ke dalam hati dan membawa kepada lebih banyak reaksi keradangan dan gangguan hormon.

Ya sebab itu kita perlu mengamalkan pemakanan yang sihat, aktivti senaman yang seimbang serta pengambilan vitamin yang betul.

Ya apa yang kita makan hari ini akan memberi kesan lagi 5-10 tahun akan datang….bukannya esok lusa.

Tapi ramai yang tak sedar.

Saya dah jumpa beberapa kes pesakit…oleh kerana tidak menjaga pengambilan makanan yang seimbang…kehidupan yang tidak seimbang serta tiada mengamalkan sebarang supplement…apabila mereka diserang penyakit…tubuh mereka mengambil masa yang sangat lama untuk recover.

Waktu itu untuk menyesal apa yang menjadi amalan ….tidak lagi memberi apa-apa makna. Mereka perlu melalui fasa untuk recover yang memeritkan malah adalah ia membuatkan mereka bertambah stress kerana mengharap proses sembuh itu berlaku dengan cepat tetapi ianya adalah sangat mustahil.

So wahai teman,kaka-kakak dan abang-abang,  ibu dan ayah….jom kita jaga pemakanan harian kita, pastikan ada aktiviti riadah sekeluarga dan mengamalkan vitamin yang betul demi memastikan tubuh kita mendapat nutrien yang seimbang diperlukan oleh tubuh kita.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
 Nak beli produk Shaklee ? Nak JOIN AHLI Shaklee ?
Nak Duit Tambahan melalui Shaklee?
 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 📲 Call/Whatsapp : 012-853-5689

♛ Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *