Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Magnet di peti ais bantu motivasi diri

Jangan pandang remeh pada pemberian yang kecil.

Saya nak share cerita benar yang saya lalui sendiri.

Pada tahun 2010-2011 adik saya ada memberikan saya sekeping fride magnet Hagia Sophia, sebuah masjid terkenal di Istanbul.


Saya lekatkan di pintu fridge di rumah saya. Setiap kali buka pintu peti ais, saya akan sebut InsyaAllah saya akan sampai sini nanti.

Pernah magnet tu jatuh dan pecah…saya ambik gam dan sambungkan semula kerana masih mampu dicantum semula.

Nak jadikan cerita, tahun 2012 saya , suami dan anak2 mendapat jemputan Umrah pertama kami melalui Shaklee. Kebetulan ada ziarah ke Turki iaitu Istanbul.

Salah satu tempat lawatan ialah Hagia Sophia. MasyaAllah. Rasa terharu sangat bila dah dapat berdiri di depan masjid Hagia Sophia dan masa tu bergenang air mata mengenangkan kuasa Allah yang Maha Hebat dan Maha Mengasihani.

Umrah Shaklee
Umrah ziarah Istanbul 2012.

Berkat doa yang tidak pernah putus dan sentiasa bersangka baik Allah izinkan kami sampai di depan Hagia Sophia.

Siapa sangka berkat berkongsi kebaikan produk Shaklee dengan kawan-kawan terutama ibu yang menyusu zaman tu….Allah berikan hadiah umrah pertama kami dan zaiarah Istanbul.

Sesungguhnya jangan sesekali memandang kecil sebuah pemberian yang kecil dan jangan sesekali memandang remeh pada usaha bisnes anda. Ia mungkin belum nampak hasil dalam masa terdekat, tapi yang utama teruskan percaya pada impian anda. Ia pasti menjadi kenyataan. Hanya masa Allah yang tentukan.

Wallahu alam.

Pengedar Shaklee sejak 1999.
Norita Idris


 🌻 Salam sayang dari N2 @ Ibu Addinnasa

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *