Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Jawapan yang tegas…

Seorang teman saya ingin mengesyorkan ayah mertua saya mengambil satu produk baru dalam pasaran yang dikatakan bagus oleh ramai doktor. Saya meminta teman ini berbicara dengan ayah sendiri kerana ini lebih profesional. Selepas berbual melalui telefon pagi ini, ayah mertua saya mengulas apa yang telah dibualkan oleh mereka melalui telefon.

Ayah mertua saya menolak dengan cara lembut dan dengan alasan yang kukuh dan adakala saya sendiri tidak memikirkannya apabila ada teman yang mengesyorkan untuk mencuba sesuatu produk baru.

Antara sebab mengapa ayah mertua saya hanya percaya kepada Shaklee…

1. Produk Shaklee telah berada dalam pasaran selama lebih 50 tahun.

2. Produk Shaklee mempunyai klinikal report dan ini lebih meyakinkan dirinya untuk terus consume. Kebanyakan produk dalam pasaran hari ini hanya mempunyai literature report yang mana ia hanyalah bergantung kepada pendapat dan pandangan beberapa orang doktor dan pakar.

3. Badan manusia yang sihat sangat bergantung kepada asas pemakanan dan hanya perlu mengambil beberapa vitamin sampingan lain jika badan memerlukan.

Ayah mertua saya juga menegaskan bahawa beliau sesekali tidak akan menggadai harga kesihatannaya dengan mengambil pemakanan tambahan yang kurang dari 20 tahun dalam pasaran. Banyak yang saya belajar hari ini dari ayah… dan apa jua alasan yang diberinya pada teman saya memang cukup bermakna buat saya!

Buat mereka yang sangat suka mencuba produk baru dalam pasaran , renungkanlah…..kehebatan sesuatu produk itu tidak bergantung hanya dengan literature report!

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *