Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

ESP produk pertama saya !

Masih ingat saya lagi bila senior kolej saya dulu [ kini suami saya….hehehe] membawa satu tin kecil protien Shaklee atau namanya Energizing Soy Protien dan saya menghulurkan RM50. 14 tahun dulu RM50 sangat besar nilainya. Tapi mengapa saya sanggup keluarkan duit beli protien? Ini kerana bila saya dapat tahu bahawa kita nak sihat kena sihatkan sel dalam tubuh kita dulu bermula dengan pengambilan protien yang seimbang, maka saya nekad nak beli satu tin kecil sebagai permulaan.
Dulu memang ada ESP dalam tin kecil tetapi kini dah tiada lagi.

Selepas membeli protien, saya sediakan lagi sedikit duit untuk beli B complex dan Lecithin Shaklee. Kenapa saya beli dua ni? Saya adalah aktivis kolej…semua projek nak join, hehehe. Maka saya perlukan B complex serta Lecithin. Ini kerana apabila dimaklumkan bahawa B complex itu bagus untuk konsentrasi dalam kelas. Manakala Lecithin bagus untuk daya ingatan. Namun masih saya ingat pada zaman itu, roomate saya Azura membeli Lecithin untuk kurangkan berat badan.

Siapa sangka selepas 6 bulan menyertai sebagai ahli dan kerana rajin berkongsi kebaikan 3 produk ini, alhamdulillah saya menikmati pendapatan Shaklee RM1000++ sebulan. Time student, duit 4 angka sangat besar nilainya. Syukurnya berkat istiqamah sehingga sekarang kami mengamalkannya satu keluarga.

Oleh itu sejak tahun 1999 saya sehingga kini kami masih amalkan ESP , B complex, dulu Lecithin tetapi kini Omega….dan banyak lagi. Namun apa yang saya nak share kan betapa pentingnya pengambilan protien yang seimbang dan bagus supaya penyerapan vitamin lain akan lebih baik.

Apa kaitannya protien dengan penyerapan vitamin lain pulak ye? Sebenarnya semua makluk hidup ini bermula dengan sel. Sel ini hidup dan membiak dengan asas protien. Protien yang bagus adalah protien yang bebas kolestrol, biasanya berasaskan tumbuha-tumbuhan dan yang selalu ditekankan…non GMO soy. Ia bermaksud kacang soya itu dicuci secara berperingkat serta tidak menggunakan alkohol.

Nanti saya share kan lagi bagaimana ia membantu saya menjana pendapatan sehingga sekarang!

Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *