Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Eczema dan puasa

 Semua ibu bapa pastinya mempunyai tanggungjawab besar dalam mendidik anak-anak mengenal diri dan pencipta. Ianya perlukan masa dan dibentuk dari awal lagi.

Alhamdulillah tahun ini, Addin dah makin kuat dan yakin berpuasa berbanding tahun sebelum ini. Syukur betul saya rasakan apabila bermula Ramadhan tahun ini, dia mula istiqamah berpuasa, solat tahajud serta sunat dhuha bila cuti sekolah. Syukur ya ALLAH !
Jika dulu, risau juga saya jika Addin tak hafal bacaan2 solat tapi kerisauan ini lenyap apabila abah memilih untuk menghantar Addin sekolah Tahfiz. Ia benar-benar membantu Addin cepat pandai belajar solat, mengaji dan banyak perkara-perkara berkaitan agama yang dipelajari bersama cikgu sekolah Tahfiznya.

Sepanjang 10 hari pertama Ramadhan, abah berada dilaut maka saya dan Addin sahaja berpuasa di rumah. Abah pesan agar saya pastikan menyediakan juadah berbuka untuk Addin mengikut seleranya sebagai tanda reward kerana berjaya menahan diri dari lapar dan dahaga sepanjang hari. Saya menyediakan pelbagai jenis air yang Addin mahu dan saya pastikan dia akan minum dengan banyak sehingga waktu masuk tidur.

Namun sesuatu yang saya sedari, kulit Addin adakala kering sangat akibat berpuasa. Apabila ini berlaku saya akan pastikan dia mengambil GLA dan vitamin C chew sebelum tido bersama ESP + PD. Saya akan bancuhkan dengan sedikit kepekatan ESP agar protien yang cukup membantu tubuh Addin menghasilkan sel baru yang sihat dan cantik.

Syukur, esoknya kulit Addin akan nampak lembap seperti kulit orang biasa. Tak sia-sia beri Addin makan GLA….GLA untuk seimbangkan hormon. Protien pula untuk bina sel baru dan pastikan sel sedia ada sihat. Vitamin C pastinya sebagai keperluan dalam penghasilan kolagen.

Syukur dengan izin ALLAH, Ramadhan ini lebih indah dari sebelum ini di mana anak-anak dah mendapat manfaat setelah consume Shaklee dengan konsisten.

Boleh email kepada saya di nnorita78[@]yahoo.com atau sms kan kepada saya 012-8535689 untuk konsultasi percuma. Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *