Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Beruntungnya kepada Pemimpin Pengedar yang serius dalam bisnes?

Belum ada dalam dunia jika apa2 terjadi pada kita , gaji atau bonus tetap berkelansungan untuk waris yang tinggal kan?

Semalam kami ada taklimat di opis Shaklee jam 8 hingga 10 malam…taklimat dari Amanah Raya yang mana Shaklee jemput untuk kami diperjelaskan tentang maksud bisnes yang boleh diwarisi kepada waris yang tinggal.

Pengedar Shaklee Miri Sarawak

Selepas selesai meeting, kami sempat berbual dengan GM Shaklee Mdm Helen, beliau kata Shaklee akan menjadi syarikat pertama yang akan menjadikan bisnes ini boleh diwarisi jika apa2 berlaku kepada penama Pemimpin Pengedar Shaklee yang berpangkat minima Coordinator ke atas.

Ini bermakna, jika kita jadikan bisnes ini serius dan kita telah mencapai rank Coordinator ke atas, maka kita hanya perlu menyediakan beberapa dokumentasi yang Shaklee perlukan, jika ada kematian atau kemalangan yang menyebabkan kecacatan kekal kepada Pemimpin Pengedar…pihak syarikat akan membayar bonus bulanan pengedar Shaklee kepada waris yang telah di namakan.

Maka alangkah rugi jika kita tak ambil kesempatan untuk menjadikan bisnes ini satu yang serius dan boleh diwariskan kepada keluarga yang tersayang.

Hakikatnya pekerjaan hari ini tiada jaminan untuk keluarga kita…masih saya ingat kisah seseorang hamba Allah ini , allahyarham bekerja dengan sebuah syarikat minyak diluar negara. Apabila allahyarham meninggal dunia, syarikat mengarahkan ahli keluarga beliau balik ke Malaysia dengan sesegera yang mungkin kerana syarikat tidak mahu menangung kos kehidupan ahli keluarga allahyarham diluar negara.

Ya hanya orang yang kaya dan berharta sahaja yang biasanya mampu meninggalkan wasiat pada warisnya.

Uniknya dalam bisnes Shaklee, Pemimpin Pengedar yang mencapai rank Coordinator adalah minima kelayakan untuk membolehkan mewariskan bisnes ini kepada ahli keluarga mereka. Jika waris adalah berumur 18 tahun ke bawah, maka pihak Amanah Raya akan menguruskan bagi pihak waris untuk pengurusan kewangan secara bulanan.

Best kan bisnes Shaklee ni?

Berminat nak jadikan ia kerjaya tetap? Jom sertai kami. Training, Coaching and Mentoring session disediakan untuk ahli group kami. Berminat boleh email nnorita78@yahoo.com atau whatsapp 0128535689 untuk lebih lanjut.

♛ Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *