Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

B complex buat saya tak berdebar dan bantu saya slim :)

 Dari zaman kanak-kanak, saya sendiri terbiasa mendengar B complex menggemukkan. Sejauh mana kebenaran kenyataan ini sebenarnya? Saya pengamal tegar vitamin B complex selama 11 tahun dan antara vitamin yang saya paling suka ialah B complex. Saya masih ingat saya makan zaman study bila nak pergi exam, saya akan amik lebih beberapa biji agar saya lebih tenang menjawab serta otak saya menjadi lebih ligat memikirkan apakah jawapan yang perlu saya tulis pada kertas exam itu. Saya juga amalkan makan B complex sebelum menghadiri temuduga untuk mengurangkan rasa berdebar dan it really works.

Kalau benarlah B complex menggemukkan, saya yakin sayalah antara mereka itu kerana saya dah makan melebihi 11 tahun. Hakikatnya B complex tidak menggemukkan. Ia hanya bantu bakar glukos untuk ditukarkan menjadi tenaga. B complex ibarat spark plug dalam tubuh kita.

Orang pasti bertanya, mengapa bila makan B complex kita jadi cepat lapar? Ini kerana B complex berfungsi untuk menukarkan glukos kepada tenaga. Tanda lapar itu bermakna badan kita perlukan glukos untuk menukarkan menjadi tenaga. Maka kita perlu makan tetapi bukanlah sehingga kenyang dan menjadi malas. Memadai makan untuk alas perut hatta sebiji kurma.

Selama 11 tahun dalam dunia supplement, saya membiasakan diri bila saya lapar selepas makan berat [ meal utama seperti breakfast, lunch atau dinner] saya hanya akan amalkan makan sepotong buah-buahan serta minum banyak air kosong. Itu yang saya amalkan untuk pastikan saya slim 🙂

Kalau kita dapat kawal nafsu makan, insyaALLAH minda kita akan dapat dikawal dengan baik. Tidak semestinya lapar itu perlu di isi dengan makanan berat setiap masa.

Bagi ibu yang breastfeed, tidak perlu risau jika anda kuat makan kerana ibu menyusu memang mudah lapar ditambah badan si ibu perlu bekerja untuk menghasilkan susuibu untuk si manja. Demi memastikan badan anda tidak terlalu membesar, cuba amalkan banyak minum air masak. Air masak membantu kita dalam penyahtoksin dari badan, membantu mengelakkan badan menjadi gempal dan air kosong membantu peredaran darah berjalan dengan lebih baik.

Hakikatnya, B complex sangat penting dalam keperluan tubuh badan kita berfungsi dengan lebih baik. Mereka yang amalkan B complex akan mendapati diri mereka lebih ceria, bertenaga, kulit berseri dan cantik serta tidak pucat.
Mereka yang ada masalah kuat berpeluh, tangan mudah basah sebab peluh, mudah berdebar, mudah marah, mudah melenting, sensitif, kuat merajuk, muka kusam ….maka anda kurang B complex.

B complex Shaklee terdiri dari 8 kumpulan B dan ia lengkap diperlukan oleh tubuh badan. Lebih bagus kerana vitamin Shaklee tiada silika gel.

Jika anda menyusu anak dengan susuibu,   Selain itu, warna kekuningan EBM ialah disebabkan oleh B-Complex, same goes to our urine. So, bila dah minum banyak air lepas consume B-Comp, notice tak urine akan kembali normal? So, samalah dgn warna EBM.

Breastmilk is unique. Kepekatan warna susu depends on apa yang si ibu consume, ditambah, mengikut keadaan, suhu & masa waktu itu. Waktu panas/ tengahari/ summer, susu akan kelihatan cair, waktu malam/ sejuk/ winter, susu akan menjadi lebih pekat. Selari dgn keperluan baby waktu itu. 

Maka, siapa kata B complex tidak penting?

Jika anda tidak mahu kelihatan lebih tua dari usia anda, mari amalkan makan vitamin demi memastikan sel dalam tubuh kita mendapat semua vitamin dan garam mineral yang diperlukan oleh tubuh.

Dapatkan Euphoria Optimum Set untuk merasakan perbezaannya!

Boleh email kepada saya di nnorita78[@]yahoo.com atau sms kan kepada saya 012-8535689 untuk konsultasi percuma. Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Read more www.anakkuwiraku.com

One thought on “B complex buat saya tak berdebar dan bantu saya slim :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *