Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Anak yang cepat mengingat?

Semua ibu sedia maklum bahawa anak yang mendapat khasiat susuibu mempunyai IQ yang lebih baik. Ini kerana kandungan DHA dalam susuibu yang banyak membantu. Ibu sendiri sejak Nasa berusia satu tahun lebih, ibu telah mula berikan Omega capsule sebiji atau dua biji untuk seminggu. Begitu juga dengan abang Addin. Alhamdulillah kesannya sangat memberansangkan. Nasa mudah ingat apa yang dia belajar bersama abangnya Addin.

Selain itu apa yang ibu ingin kongsikan bersama adalah bagaimana hendak melahirkan anak yang mempunyai daya ingatan yang bagus. Memang benar pemakanan memang banyak membantu, namun selain itu usaha lain yang boleh diterapkan dalam diri anak2 ialah latihan yang melibatkan nombor dan operasi. Kenalkan mereka dengan nombor dan banyakkan latihan operasi matematik bila mereka dah mula pandai mengira. Ada anak memang cepat belajar. Ada yang dua tahun dah pandai baca. Ibu tak pernah paksa anak2 ibu belajar atau pastikan mereka genius, memadai pada permulaan ini pandai membaca, mengira.

Seorang penulis buku Jepun, Ryuta Kawashima menyatakan bahawa the best way to stimulate the brain is to perform simple mathematical calculation quickly and to read books aloud. Beliau juga mengatakan bahawa melalui dua aktiviti ini can help people retain mental clarify and stave off the mental effects of aging.

Ini sahaja yang selalu ibu praktik untuk Addin selama ini dan memang ianya berkesan. Addin memang kuat mengingat. Jika nak ke kedai, ibu cuma nyatakan barang2 ibu nak beli then Addin akan remindkan list apa yang ibu nak beli…hehehehe. Ibarat ada buku nota bergerak.

Uniknya Addin boleh ingat semua aktiviti kami, tempat yang pernah kami pergi semasa Addin berumur 3 tahun dan adakala kami sendiri pelik dan macam tak percaya. Apapun ibu cuma percaya mungkin ini berkat minum susuibu…hehehehe. Wallah hu alam.

Sebelum ibu terlupa, bagi yang berminat untuk membuat apa2 pesanan Supplement Shaklee boleh emailkan kepada ibu vitamin yang anda berminat beserta dengan transfer notification serta nama penuh, alamat lengkap dan no untuk dihubungi bagi tujuan penghantaran. Sekian terima kasih.

Read more www.anakkuwiraku.com

3 thoughts on “Anak yang cepat mengingat?

  1. yeah, mereka yang dah consume omega boleh nampak perbezaan nya.

    sy sgt sgt sgt sgt berpuas hati dgn omega. lepas je bersalin sy rase Iq sy down sgt. org ckp lain, sy jwp lain. then lepas amek omega, alhamdulillah, sy rase otak sy kembali berfungsi dgn betul semula. tahap memproses maklumat juga bertambah laju. ahahahhaha

    eh, i love omegaaa. my son yg 16 months pon da pandai mintak, setiap kali sy mkn vit shaklee. hehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *