Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

4 vitamin ini bagus untuk sendi ? – Pengedar Shaklee Miri dan Shaklee Terengganu

Kalau dulu, saya ingat tanda penuaan untuk wanita yang khusus adalah pre monopause. Ya itu dulu…tapi sekarang zaman dah berubah. Banyak faktor yang telah mempercepatkan proses penuaan pada golongan wanita hari ini.

Ya pada usia dah mencecah 40 ke 50 an, mulalah tanda seperti sakit lutut, sakit pada tapak kaki…sakit pada sendi dan tulang belakang…biasanya ia dikaitkan dengan kekurangan kalsium.

Kulit wajah mula ada tanda garisan halus ataupun bintik jeragat juga adalah tanda menuju proses penuaan. Ia berkaitan dengan kekurangan kolagen dan antioksidan.

Mudah letih dan stress juga boleh jadi sebab proses ini makin cepat…. akibat kekurangan vitamin B complex.

Namun saya tertarik dengan seorang guru yang baru mengamalkan vitamin , beliau mengatakan penting sebenarnya untuk makan vitamin terutama untuk memastikan aging process tidak terlalu cepat.

Pengedar Shaklee Miri dan Shaklee terengganu

Beliau yang baru mengamalkan vitamin yang terdapat dalam set Radiant 4 mengatakan bahawa selepas mengamalkan set ini beliau telah ditegur oleh beberapa rakan sekerja dengan perubahan yang berlaku pada kulit wajahnya. Beliau menegaskan bahawa vitamin yang beliau amalkan adalah hanya untuk memastikan kesihatan beliau terjaga terutama bahagian lutut maklumlah tugas guru yang memerlukan beliau turun naik tangga setiap hari.

Mengapa Set Radiant 4 menjadi pilihan wanita ini?

Ini kerana protien sangat penting untuk pembinaan sel. Protien penting dalam pemulihan serta pembaikan sel dan tisu dalam tubuh kita.

Pengambilan vitamin C sebagai antioksidan dan penting dalam untuk imun tubuh.

Pemilihan kolagen sangat penting untuk kesihatan rawan di dalam sendi.

Banyak kajian klinikal terhadap penggunaan supplement kolagen ;
“Penggunaan selama 24 minggu dengan collagen membantu kurangkan sakit sendi 147 atlet.” Clark K.L et.all (2008)
“Terdapat peningkatan yang ketara dalam keselesaan lutut seperti yang dinilai oleh skala analog visual untuk menilai kesakitan.” Benito Ruiz et all
“Pembaikan yang ketara tisu lutut berbanding dengan kumpulan kawalan selepas 48 minggu dengan suplemen collagen” dGEMRIC Study
 Manakala Omega 6 [ GLA ] amat penting sebagai agen anti radang. Keradangan mudah terjadi apabila usia semakin meningkat.
Maka dengan ini jelas vitamin seperti protien, vitamin C , kolagen dan Omega 6 penting bukan hanya untuk kecantikan wajah yang bersedi tapi juga bagus untuk kesihatan sendi secara menyeluruh.
Dah dapatkan vitamin set Radiant 4? Jika berminat boleh dapatkan tawaran yang masih berlangsung sehingga 30 September 2017 ini. Boleh hubungi saya di talian dibawah.
Pengedar Shaklee Miri dan Shaklee Terengganu
#pengedarvivixshakleemiri
#pengedarvivixshakleeterengganu
#bisnesshakleedarirumah

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
 Nak beli produk Shaklee ?
Nak JOIN AHLI Shaklee ?
Nak Duit Tambahan melalui Shaklee?
 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 📲 Call/Whatsapp : 012-853-5689

♛ Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *