Shaklee Malaysia

Master Coordinator Shaklee Malaysia

Archives

Kalsium penting untuk sistem pertahanan tubuh dan kulit yang cantik?

Ramai yang tahu kalsium sangat penting untuk tulang. Ia memang betul. Kita perlukan 80% kalsium untuk pembentukan tulang. Namun tahukan kita bahawa kalsium ini sangat penting dalam darah?


Saya sendiri dapat melihat pengambilan kalsium yang mencukupi dan konsisten oleh anak -anak saya, mereka mempunyai daya tahan yang lebih baik berbanding ketika mereka tidak amalkan kalsium.

Dalam Shaklee produk yang dikategorikan sebagai kalsium ialah Ostematrix. Ia direka khas dengan bentuk mudah telan. Ini dinyatakan pada botol Ostematrix Shaklee juga.

Anak anda mempunyai masalah ekzema yang serius? Selain Omega Guard , ibu dan ayah boleh mencuba Ostematrix Shaklee. Mengapa Ostematrix? Mengapa Kalsium?

Kalsium adalah mineral yang berperanan untuk keseimbangan tubuh dan kesihatan. Maka ia sangat penting dan tak boleh diambil remeh.

Kalsium dengan saraf?

Kalsium mempunyai peranan penting untuk proses pelepasan neuro transmitter . Transfer ion kalsium dari dalam dan luar sel saraf sangat dekat hubungannya dengan mengaktifkan dan mengistirahatkan signal otak.
Ketika tubuh kekurangan kalsium, pelepasan saraf akan memberi signal akan terganggu dan mekanisme pengaktifan atau pengistirahatan akan rosak. Akibatnya, tidur anak mudah terganggu, gelisah dan kepala mudah pening, susah tidur (insomnia), dan hiperaktif.
Pada orang setengah dewasa dan orang tua, gejala kekurangan kalsium adalah :
#          kedegilan
#          Mood yang berubah-ubah
#         Divers neurosmatic
#         Mudah lupa
#         Daya tahan makin rendah [ sistem imun terganggu]
#         Neurosmemic
#         pelupa dan nyanyuk
Semua gejala tersebut boleh berlaku disebabkan  penurunan fungsi sistem saraf .
Pengambilan supplement kalsium bukan hanya membantu proses pemulihan tetapi turut membantu meningkatkan kemampuan inteletual dan fungsi otak. 

Sistem imunisasi boleh terganggu tanpa kalsium.

Ketika tubuh kita diserang kuman, virus atau racun , sistem pertahanan akan bertindak sebagai pelindung dan berusaha menolak benda asing ini terus menyerang tubuh.

Dikatakan ion-ion kalsium akan bertindak memberikan tanda pada sistem pertahanan untuk bertindak melawan benda asing yang menyerang.  Kalsium sangat penting dalam mengaktifkan sistem imunisasi tubuh kita. Ramai orang yang kurang kalsium akan mengalami masalah sistem imunisasi yang rendah.
Ada kajian mendapati  beberapa masalah kesihatan yang timbul seperti masalah kulit berkuping, radang kulit dan jerawat merupakan gejala umum yang disebabkan kekurangan kalsium.
Ini saya tak nafikan…saya lihat pada anak-anak saya….bila mereka mengambil kalsium yang konsisten alhamdulillah ekzema mereka sangat terkawal berbanding jika mereka tak amal.

Supplement kalsium membantu meningkatkan sistem imunisasi tubuh dan membantu dalam memberi kesan penyembuhan serta melindungi kulit dan menjadikan kulit lebih sihat dan bersinar.

So kalau anda ada masalah nak amalkan pemakanan yang kaya dengan kalsium seperti susu , keju atau apa sahaja bahan tenusu boleh amalkan Ostematrix Shaklee.

Apa kata cuba amalkannya hari ini untuk kesihatan yang optimum!!!

Klik imej untuk buat pesanan dengan mudah!

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Read more www.anakkuwiraku.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *